Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αθήνα, Ελλάδα: Το κέντρο της πρωτεύουσας πήρε φωτιά

«Θέατρο» επεισοδίων έγινε για ακόμη μια φορά το κέντρο της Αθήνας, όταν η κατάσταση ξέφυγε κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια. Η διαμαρτυρίες είχαν μεγάλη συμμετοχή, ωστόσο το σχέδιο νόμου ψηφίστηκε τελικά, παρά τις αντιδράσεις και τις 24 συλλήψεις.

Θάλασσα του Βάντεν, Ολλανδία: Τα πάντα μπήκαν στον πάγο

Το ψυχρό μέτωπο που διαπερνά την Ευρώπη το τελευταίο διάστημα, «χτύπησε» με σφοδρότητα την Ολλανδία. Ισχυρή χιονοθύελλα σάρωσε τη χώρα, διαταράσσοντας τη σιδηροδρομική και οδική κυκλοφορία, ενώ τα πάντα πάγωσαν, ακόμη και η θάλασσα.

Γκελζενκίρχεν, Γερμανία: Στα ίχνη των σύγχρονων Μινώταυρων

Η ελληνική μυθολογία θέλει τον ταύρο συνδεδεμένο με δημιουργούς θεούς, συνυφασμένους με τη γονιμότητα. Εν μέσω πανδημίας και χιονιά, ο κόσμος που επισκέφθηκε τον λευκό -λόγω χιονιού- λαβύρινθο στην κοιλάδα του Ρουρ, ίσως και να ψάχνει τη γέννηση μιας νέας αρχής. Το πιθανότατο, βέβαια, είναι να θέλει απλά να κάνει μια βόλτα…

Λονδίνο, Αγγλία: Μια ιδιαίτερη κρυστάλλινη «χορογραφία»

Πολικό σκηνικό επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες και στη Μεγάλη Βρετανία. Ακόμη και το σιντριβάνι στην πλατεία Τραφάλγκαρ με φόντο το Μπιγκ Μπεν πάγωσε, με αποτέλεσμα τα νερά του να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη κρυστάλλινη «χορογραφία».

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία: Πάντα θα υπάρχουν οι γενναίοι

Εν αντιθέσει με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, η Αγία Πετρούπολη είναι συνηθισμένη σε παγετό και έντονο κρύο. Η εικόνα ενός άνδρα να κάνει μπάνιο με -15 βαθμούς Κελσίου μπορεί να μην δημιουργεί έκπληξη, ωστόσο είναι πάντα εντυπωσιακό να το βλέπεις.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ: Έτοιμοι για τον εμβολιασμό… οι κώνοι

Η πολιτεία της Καλιφόρνια ξεπέρασε πλέον τη Νέα Υόρκη σε νεκρούς λόγω κορονοϊού, καθώς καταγράφει κατά μέσον όρο 500 θύματα ανά 24 ώρες τις τελευταίες 14 ημέρες. Μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα έχουν στηθεί στο Λος Άντζελες, μόνο που λείπει ένα βασικό στοιχείο: τα εμβόλια. Έτσι, αντί για ουρά από ανθρώπους, καρτερικά περιμένουν μόνο… οι κώνοι.

Γουέστλεϊκ, ΗΠΑ: Εκτονώνοντας την πίεση σε ειδικά δωμάτια

Με τα περιοριστικά μέτρα να έχουν πειράξει τα νεύρα σε αρκετό κόσμο και ιδιαίτερα στους νεότερους, στις ΗΠΑ δημιούργησαν «δωμάτια οργής», στα οποία ο κόσμος μπορεί να εκτονώσει την πίεση που νιώθει, σπάζοντας ό,τι βρίσκει μπροστά του. Είναι μια έξοδος σε αυτήν τη δυστοπία, που κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει.

Τόκιο, Ιαπωνία: Ολυμπιακοί Αγώνες στα… βουβά και στην αβεβαιότητα

Όπως φαίνεται, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 θα γίνουν τελικά στο Τόκιο, έστω και με έναν χρόνο καθυστέρησης -αν και δεν είναι δεδομένο. Ωστόσο, η διοργάνωση δεν θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες. Μάλιστα, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν, οι συμμετέχοντες θα επιτρέπεται να χειροκροτούν τις προσπάθειες των συναθλητών τους, χωρίς όμως ιαχές και πανηγυρισμούς λόγω… κορονοϊού.

Άλτενμπεργκ, Γερμανία: Σαν γεράκι που ορμά στο θήραμά του

Το μπόμπσλεϊ είναι ένα άθλημα που απαιτεί προσήλωση, συγκέντρωση, τεχνική και αποφασιστικότητα, παρόμοια με αυτήν που δείχνει το βλέμμα της Αμερικανίδας Κέιτι Ουλάντερ, η οποία «ορμά» στην παγωμένη πίστα σαν γεράκι (αυτό που έχει στο κράνος της) πάνω στο υποψήφιο θήραμά του.