Η Φεντερίκα Μογκερίνι , υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, η οποία έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ανακοίνωσε το υπουργείο.

«Η παλαιστινο-ισραηλινή σύρραξη έχει ήδη καταστρέψει πολλές γενιές. Μία άμεση εκεχειρία είναι αναγκαία. Όμως όχι μόνο. Ήρθε η στιγμή για τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί και να βρει το θάρρος να δώσει τέλος σε μία από τις πιο μακροχρόνιες συρράξεις της σύγχρονης ιστορίας», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία θα φθάσει στο Ισραήλ την Τρίτη.

Η επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας είχε σήμερα συνομιλίες με τους ομολόγους της της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς και της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ, ο οποίος θα επισκεφθεί επίσης τη Μέση Ανατολή τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. Θα έχει επίσης συνομιλία εντός της ημέρας με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.