Η ελληνικής καταγωγής εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Μπάιντεν, Τζεν Ψάκι, συστήθηκε στα ΜΜΕ, αντικαθιστώντας την Κέιλι ΜακΕνάνι της κυβέρνησης Τραμπ.

Η Ψάκι στην πρώτη της επίσημη ενημέρωση ως εκπρόσωπος Τύπου του Λευκοί Οίκου, τόνισε πως ο Μπάιντεν της ζήτησε να διασφαλίσει ότι επικοινωνούμε για τις πολιτικές της κυβέρνησης και να φέρει πίσω την αλήθεια και την διαφάνεια.

«Θα υπάρχουν μέρες που θα βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Αυτό είναι εντάξει. Είναι μέρος της δημοκρατίας μας. Θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Αμερικανών. Αυτό είναι ο κεντρικός στόχος του Λευκού Οίκου σε καθημερινή βάση», ανέφερε η Ψάκι. Τόνισε επίσης πως θα υπάρχει τις καθημερινές ενημέρωση για τον κορονοϊό και άλλα ζητήματα, αλλά όχι τα σαββατοκύριακα.

Σε ερώτηση κατά το πόσο ο Μπάιντεν θα έχει συμμετοχή στις συσκέψεις για τον κορονοϊό, η Ψάκι που υπήρξε αναλύτρια του CNN, απάντησε πως θα έχει «αρκετή» συμμετοχή, ενώ αναφορικά με το αν θα ψηφίσουν και οι Ρεπουμπλικάνοι υπέρ της πρότασης για το πρόγραμμα ανάκαμψης της οικονομίας, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απάντησε: «Ελπίζουμε πως θα ψηφίσουν υπέρ για να υποστηρίξουν την βοήθεια ανακούφισης που θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους που εκπροσωπούν».

Η Ψάκι διευκρίνισε πως προγραμματίζει να γίνονται τακτικές ενημερώσεις των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο τις καθημερινές και να καλούνται επίσης αξιωματούχοι του τομέα της υγείας για να εξηγούν τις προσπάθειες που γίνονται για να τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής που έγινε χθες, Τετάρτη, στον Λευκό Οίκο μέσω διαδικτύου για την ορκωμοσία των σχεδόν 1.000 ομοσπονδιακών και μελών προσωπικού, ο διορισμός των οποίων δεν χρειάζεται να επικυρωθεί από την Γερουσία, ο Μπάιντεν έδωσε έμφαση στην προσφορά δημόσιας υπηρεσίας και στον σεβασμό.

«Αν ποτέ τύχει να εργαστείτε μαζί μου και σας ακούσω να μεταχειρίζεστε έναν άλλο συνάδελφο με ασέβεια, να μιλάτε υποτιμητικά σε κάποιον, θα σας απολύσω επιτόπου», προειδοποίησε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ το προσωπικό.