Στις ισραηλινές επιχειρήσεις στα παλαιστινιακά εδάφη, οι οποίες ακολούθησαν τη δολοφονία των τριών ισραηλινών μαθητών αναφέρεται η παλαιστινιακή εφημερίδα Al Quds.

«Ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις προκάλεσαν μεγάλη οδύνη στον παλαιστινιακό πληθυσμό. Μεγάλα τμήματα των Παλαιστινίων δεν είναι καν πολιτικοποιημένα και δεν ανήκουν σε καμία συγκεκριμένη παράταξη. Αυτοί πληρώνουν το τίμημα της συλλογικής τιμωρίας, χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη για τα γεγονότα», τονίζει η παλαιστινιακή εφημερίδα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Τέλος, η ισραηλινή Haaretz χαρακτηρίζει ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι η ισραηλινή ηγεσία επαναλαμβάνει διαρκώς το ίδιο σφάλμα: «Αντί να στηρίζει και να ενισχύει την αυτόνομη παλαιστινιακή αρχή και τον πρόεδρό της Μαχμούτ Αμπάς, κάνει ό,τι μπορεί για να τους αποδυναμώσει. Ο Αμπάς επέδειξε θάρρος και ηγετικές ικανότητες κατά τη διάρκεια της υπόθεσης απαγωγής των μαθητών. Από τότε που ανέλαβε την εξουσία, το 2005, έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι ο κατάλληλος εταίρος για την υπογραφή μιας συμφωνίας. Με τον να αποδυναμώνει ο Νετανιάχου τον Αμπάς, ενισχύει τους εξτρεμιστές αντιπάλους του. Η στήριξη προς τον Αμπάς είναι προς το συμφέρον τόσο των Παλαιστινίων όσο και των Ισραηλινών», καταλήγει η ισραηλινή εφημερίδα.