Δεκατρείς νεαροί από τον Άγιο Δομένικο συνελήφθησαν από τις ιταλικές αρχές στο Μιλάνο, κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας, δολοφονία και απόπειρες δολοφονίας, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, ξυλοδαρμούς και παράνομη οπλοκατοχή.

Σήμερα το πρωί οι καραμπινιέροι κατάφεραν και έπιασαν την ομάδα των «Τρινιτάριος» όπως αποκαλούνταν, που είχαν σπείρει τον τρόμο από τον Νοέμβριο του 2011 έως το Φεβρουάριο του 2014 στην περιφέρεια της ιταλικής μεγαλούπολης.

Οι συλληφθέντες ηλικίας από 17 έως 30 ετών, κατηγορούνται για τη δολοφονία ενός 22χρονου μέλους της συμμορίας τον Ιανουάριο του 2011.

Μεταξύ των βίαιων επεισοδίων στα οποία μετείχαν οι «Τρινιτάριος», σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, η απόπειρα δολοφονίας ενός Μαροκινού στις 16 Σεπτεμβρίου το 2012, που κατηγορήθηκε πως διακινούσε ναρκωτικά στα μέρη της συμμορίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιταλικός Τύπος για να γίνει κάποιος μέλος στη συμμορία, έπρεπε να πραγματοποιήσει κάποιο ξυλοδαρμό σε μεγαλύτερο από τον ίδιο άτομο και να ορκιστεί στον όρκο των «Τρινιτάριος» που ανέφερε «ορκίζομαι μπροστά στον Θεό και τον κόσμο πως θα είμαι Τρινιτάριος μέχρι τον θάνατό μου».

Οι ιταλικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο όπου τα μέλη της συμμορίας φαίνεται να συμμετέχουν σε βίαιη συμπλοκή στο Μετρό του Μιλάνο, όπου για να γλιτώσουν από τις άγριες διαθέσεις τους, οι «αντίπαλοι» πήδηξαν στις γραμμές, αψηφώντας τον κίνδυνο θανάτου που αντιμετώπιζαν.