Το Βερολίνο θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να κρατήσει τη Βρετανία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Financial Times.

«Ιστορικά, πολιτικά, δημοκρατικά, πολιτισμικά, η Βρετανία είναι απόλυτα απαραίτητη για την Ευρώπη» υπογράμμισε ο Σόιμπλε, ενώ προσέθεσε ότι η έξοδος της Βρετανίας από την Ένωση είναι «αδιανόητη».

«Για αυτό πρέπει να κάνουμε τα πάντα, προκειμένου τα συμφέροντα και οι θέσεις της Βρετανίας να ενταχθούν επαρκώς στην ευρωπαϊκή πολιτική».

Ο Σόιμπλε σημείωσε ότι η Γερμανία και οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να ακούσουν τι έχει να πει η Βρετανία και ότι το Λονδίνο και το Βερολίνο έχουν πολλά κοινά σημεία σε θέματα οικονομικής μεταρρύθμισης και στην ανάγκη κάποιες αποφάσεις να λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο αντί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δηλώσεις Σόιμπλε απηχούν εκείνες της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ που επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι θέλει τη Βρετανία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.