Ένας από τους δράστες μιας επίθεσης με μαχαίρια στη δυτική Κίνα, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι, ζήτησε συγγνώμη σήμερα, υποστηρίζοντας ότι τα άλλα μέλη της ομάδας τον έπεισαν να συμμετάσχει σε «ιερό πόλεμο».

Η επίθεση αυτή έγινε την περασμένη Κυριακή σε μια κατάμεστη αίθουσα για επιτραπέζια παιχνίδια, στην πόλη Χοτάν της επαρχίας Σιντζιάνγκ, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι Ουιγούροι. Οι δύο από τους δράστες σκοτώθηκαν από αστυνομικούς ενώ ο τρίτος, ο Μούερ Ζάτι, συνελήφθη.

«Απλώς τους άκουσα κι έκανα κάτι τέτοιο, πετσόκοψα τους ανθρώπους. Λυπάμαι, ζητώ συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου. Θέλω μόνο να πω ότι λυπάμαι», είπε ο Μούερ σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι CCTV.
Ο συλληφθείς, που εμφανίστηκε στο βίντεο αυτό με χειροπέδες και την πορτοκαλί στολή της φυλακής, υποστήριξε ότι τα μέλη της ομάδας του είχαν κηρύξει ιερό πόλεμο και τον έπεισαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα διασφάλιζε την είσοδό του στον παράδεισο. «Μου είπαν ότι εάν πέθαινα ενώ συμμετείχα θα πήγαινα απευθείας στον παράδεισο και δεν θα κρινόμουν μετά τον θάνατό μου», πρόσθεσε ο Μούερ.

Στις 15 Ιουνίου ο Μούερ είπε ότι παρακολούθησε για μόλις 5 δευτερόλεπτα τους ανθρώπους που έπαιζαν χαρτιά στην αίθουσα και μετά επιτέθηκε σε μια γυναίκα και την μαχαίρωσε.