Πάταγο στα social media έκανε ένας νεαρός Γάλλος ψαράς μιλώντας για την βιώσιμη αλιεία και την καθημερινότητά του.

Το ρεπορτάζ του κρατικού γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου «France 2» που τον απεικονίζει εν ώρα εργασίας να μεταφέρει όστρακα και να εμφανίζεται χωρίς μπλουζάκι, κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου.

«Το ενδιαφέρον των χρηστών για το ρεπορτάζ της Γαλλίδας δημοσιογράφου Μαρί Λε Κοντ με πρωταγωνιστή τον ψαρά Τομί να μιλάει για την δουλειά του, ήταν έντονο», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Μάλιστα , στη διάρκεια της συνέντευξης, όταν η Γαλλίδα δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί δεν φοράει μπλουζάκι στις οκτώ το πρωί και ενώ έξω έχει παγωνιά, ο Γάλλος ψαράς εξήγησε ότι πρέπει να είναι γυμνόστηθος γιατί περνά τον περισσότερο χρόνο του με το νερό να φθάνει μέχρι τους ώμους του για να μαζέψει τα οστρακοειδή.

Ο ψαράς εξηγεί ότι βουτάει στο νερό με μπουκάλες για να επιλέξει τα χτένια που θέλει, χωρίς όμως να χρησιμοποιεί δίχτυα ή άλλα εργαλεία μαζικής αλιείας.

«Γεια σου, έρχομαι να ψαρέψω όστρακα μαζί σου», γράφει μία κοπέλα στα γαλλικά. «Η γυναίκα μου ξαφνικά ενδιαφέρεται για τη γαλλική αλιεία», αστειεύτηκε ένας σύζυγος.

«Δεν ήξερα ότι χρειαζόμουν έναν όμορφο γυμνόστηθο Γάλλο ψαρά, αλλά εδώ είμαστε. Σας ευχαριστώ για την υπηρεσία σας », υποστηρίζει άλλη.