Αγνοούνται από χθες Πέμπτη το βράδυ τρεις νεαροί ισραηλινοί που βρίσκονταν κοντά στον εβραϊκό οικισμό Γκους Ετζιόν στη Δυτική Όχθη, όπως ανέφερε σήμερα ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι τρεις νεαροί ενδέχεται να έχουν απαχθεί από Παλαιστίνιους.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού αρκέστηκε να πει ότι διεξάγονται ευρείες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό τους γύρω από την Χεβρώνα, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο ισραηλινός στρατός δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των νεαρών Ισραηλινών. Πάντως η εφημερίδα Χααρέτζ αναφέρει ότι οι δύο είναι 16 ετών και ο τρίτος 19 ετών. Από την πλευρά του το ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι οι τρεις έφηβοι, που σπούδαζαν σε μια γεσίβα, μια ταλμουδική σχολή, στον εβραϊκό οικισμό Γκους Ετζιόν κοντά στη Βηθλεέμ εξαφανίστηκαν χθες το βράδυ κοντά σε έναν σταθμό λεωφορείων την ώρα που επέστρεφαν στην Ιερουσαλήμ.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι θεωρεί υπεύθυνη για την τύχη τους την Παλαιστινιακή Αρχή.

Ο Νετανιάχου συγκάλεσε μια σύσκεψη για το θέμα στο Τελ Αβίβ στην οποία πήραν μέρος ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού Μπένι Γκαντζ και αξιωματούχοι της Σιν Μπετ, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας.