Για σημαντικά θέματα και προβλήματα συζήτησαν ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, και ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, οι οποίοι συμφώνησαν στην ανάγκη τερματισμού φαινομένων ατιμωρησίας και ρουσφετιού.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από τη Λευκωσία, οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της Κύπρου συναντήθηκαν στα γραφεία του ΑΚΕΛ, με πρωτοβουλία του κ. Νεοφύτου, ο οποίος επισήμανε το υψηλό ποσοστό αποχής που καταγράφηκε στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να επιδιώξει συνεννόηση σε θέματα εκσυγχρονισμού του κράτους και των θεσμών, καθώς και ενίσχυσης της διαφάνειας και της αξιοκρατίας που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να οδηγηθεί ο τόπος και η κοινωνία μπροστά. Πρόσθεσε ότι με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση, την οποία θα αναπτύξουν με τα άλλα κόμματα σε μια προσπάθεια να υπάρξει συλλογική προώθηση μέτρων που θα απαντούν στα λαϊκά προβλήματα και θα επαναφέρουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στους θεσμούς και στα ίδια τα πολιτικά κόμματα.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι πρέπει οι πολιτικοί να κατανοήσουν την κοινωνία, η οποία βαρέθηκε από λόγια και θέλει πράξεις. Μπορούμε, είπε, τα δυο μεγάλα κόμματα σε συνεργασία με τα άλλα κόμματα να προωθήσουμε νομοθετικές ρυθμίσεις για να γίνει πράξη η αξιοκρατία. Η πιο σημαντική αλλαγή που ζητά η κοινωνία, είπε, είναι να τεθεί τέρμα στην ατιμωρησία.