Ο ισραηλινός υπουργός Στέγασης Ούρι Αριέλ δημοσιοποίησε σήμερα πρόσκληση υποβολής προσφορών για την ανέγερση 1.100 νέων κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και 400 κατοικιών στην προσαρτημένη και κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως απάντηση στο σχηματισμό της νέας παλαιστινιακής κυβέρνησης. «Χαιρετίζω την απόφαση να δοθεί η κατάλληλη και σιωνιστική απάντηση στην τρομοκρατική παλαιστινιακή κυβέρνηση. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα και το καθήκον να ανεγείρει κατοικίες σε όλη τη χώρα» αντέδρασε ο υπουργός, μέλος του θρησκευτικού εθνικιστικού κόμματος Εβραϊκή Εστία που τάσσεται υπέρ της εποικιστικής δραστηριότητας, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Haaretz.

Η πρόσκληση υποβολής προσφορών αφορά την ανέγερση 223 νέων διαμερισμάτων στο Εφράτ, 484 στο Μπετάρ Ιλίτ, 38 στο Γκέβα Μπινιαμίν, 76 στο Αριέλ, 78 στο Αλφέ Μενασέ, 155 στο Γκιβάτ Ζεέβ (στη Δυτική Όχθη) και 400 νέα διαμερίσματα στον εβραϊκό οικισμό Ραμάτ Σλόμο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, διευκρινίζει η Haaretz.

Η νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης που συγκροτείται από ανεξάρτητες προσωπικότητες και υποστηρίζεται από τη Χαμάς ορκίστηκε τη Δευτέρα. Οι ΗΠΑ, ο ΟΗΕ και η Ρωσία εξέφρασαν ικανοποίηση για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Το Ισραήλ, οργισμένο, αντέδρασε καταγγέλλοντας συμμαχία με την «τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς», ενώ τη Δευτέρα είχε απειλήσει ότι θα επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Παλαιστινιακής Αρχής.