Μπορεί ο Τζο Μπάιντεν να «ζεσταίνει» την προεδρική καρέκλα στον Λευκό Οίκο, ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δείχνει διατεθειμένος να παραδώσει τη σκυτάλη έτσι απλά. Μάλιστα, η εκστρατεία επανεκλογής του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, κατέθεσε χθες, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, δικαστική αγωγή κατά του συστήματος επιστολικής ψήφου στην Πενσιλβάνια.

Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζει ότι αυτό «στερούνταν όλων των δικλείδων διαφάνειας και επαλήθευσης που υπήρχαν για τους ψηφοφόρους που ψήφισαν με φυσική παρουσία». Η αγωγή, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην πολιτείας και έχει στόχο την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων άμεσης εφαρμογής, ώστε οι πολιτειακοί αξιωματούχοι να μην επικυρώσουν τη νίκη Μπάιντεν.

«Για τους ψηφοφόρους στην Πενσιλβάνια εφαρμόστηκαν διαφορετικοί κανόνες απλά βάσει του πως επέλεξαν να ψηφίσουν. Πιστεύουμε ότι αυτό το εκλογικό σύστημα δύο επιπέδων είχε ως συνέπεια την καταμέτρηση εν δυνάμει δόλιων ψήφων, χωρίς την απαραίτητη επαλήθευση και εποπτεία», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Ματ Μόργκαν, νομικός σύμβουλος της εκστρατείας επανεκλογής του Τραμπ 2020, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η αγωγή κατατέθηκε κατά της πολιτειακής υπουργού Εσωτερικών της Πενσιλβάνιας, Κάθι Μπούκβαρ. Το γραφείο της δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού των εξελίξεων.

Τόσο η εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ όσο και Ρεπουμπλικάνοι έχουν καταθέσει πολυάριθμες αγωγές, ισχυριζόμενοι πως έγιναν παρατυπίες κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Ωστόσο, οι δικαστές έχουν ήδη απορρίψει αγωγές που κατατέθηκαν στην Τζόρτζια και στο Μίσιγκαν.