Ογδόντα τόνους δυναμίτη πυροδότησαν οι ισλαμιστές αντάρτες την Τετάρτη, μετατρέποντας σε σκόνη μια ολόκληρη στρατιωτική βάση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Παρατηρητηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα εκρηκτικά τοποθετήθηκαν στην βάση «Wadi Deif», ενώ το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο έδειξε μια τεράστια έκρηξη που είχε αποτέλεσμα να εκσφενδονιστούν σε δεκάδες μέτρα διάφορα συντρίμμια.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, είπε ότι δεν υπάρχει ακριβής αριθμός των νεκρών από επίθεση, αλλά ότι «δεκάδες στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν».

Το «Ισλαμικό Μέτωπο»- που είναι συνασπισμός ισλαμικών ομάδων ανταρτών- υποστήριξε την επίθεση με δήλωση του.

«Οι ήρωες του Ισλαμικού Μετώπου, σε συντονισμό με την ταξιαρχία Φουργκάν, ανατίναξαν τη βάση ‘Ουαντί Ντέιφ’, αφού έσκαψαν μια σήραγγα 860 μέτρων και τη γέμισαν με εκρηκτικά 60 τόνων», ανέφερε.

Την περασμένη εβδομάδα, τουλάχιστον 30 Σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε παρόμοια επίθεση, με τοποθέτηση εκρηκτικών σε σήραγγα σε ένα σημείο ελέγχου στην ίδια επαρχία, σημειώνει το λιβανικό ‘Σταρ’.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, δημοσίευσε ότι τη σήραγγα οι ισλαμιστές την έσκαψαν σε περίπου 50 ημέρες.