Ένα σκίτσο στάθηκε ξανά η αφορμή για να μπει σε κίνδυνο η ζωή ενός καθηγητή, αυτήν τη φορά στην Ολλανδία. Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός σε σχολείο του Ρότερνταμ, δέχθηκε απειλές που προκάλεσαν την αγανάκτηση της κυβέρνησης της χώρας, λόγω μιας γελοιογραφίας η οποία κρέμεται στην τάξη του και στην οποία απεικονίζεται ένας αποκεφαλισμένος άνδρας να βγάζει γλώσσα σε έναν τζιχαντιστή.

Ο εκπαιδευτικός είχε κρεμάσει το σκίτσο μετά την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι, το 2015. Στη γελοιογραφία, που υπογράφει ο Γιόεπ Μπέρτραμ, ο αποκεφαλισμένος άνδρας φορά ένα μπλουζάκι με το λογότυπο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού.

Τη Δευτέρα, μουσουλμάνοι μαθητές του Emmauscollege, το οποίο εκείνη την ημέρα απέτισε φόρο τιμής στον Γάλλο καθηγητή, Σαμιέλ Πατί, που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο, αφότου έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, δήλωσαν ότι προσβλήθηκαν από τη γελοιογραφία, χαρακτηρίζοντάς τη «βλάσφημη», σύμφωνα με την εφημερίδα NRC.

Κατόπιν, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια φωτογραφία του σκίτσου διαμοιράστηκε ευρέως στο Instagram. Ένας χρήστης έγραψε: «Εάν αυτό δεν απομακρυνθεί πολύ γρήγορα, θα επιληφθούμε του ζητήματος με διαφορετικό τρόπο».

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και οι δυνάμεις επιβολής του νόμου λαμβάνουν «πολύ σοβαρά» υπόψη τις διαδικτυακές απειλές, ανέφερε η Αστυνομία στο Twitter, προσθέτοντας πως έχει ξεκινήσει έρευνα για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι. Έπειτα από αυτές τις απειλές, ο καθηγητής, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, αναγκάστηκε να «κρυφτεί», έγραψε η εφημερίδα NRC.

«Η παρενόχληση και οι απειλές εναντίον εκπαιδευτικών δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να γίνουν ανεκτές και αντιτιθέμεθα σθεναρά σε αυτό», είπε ο υπουργός Παιδείας, Άριε Σλομπ, σε μια επιστολή προς το Κοινοβούλιο, που περιήλθε στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο αποκεφαλισμός του Σαμιέλ Πατί είναι μια «αφύπνιση» για όλους εμάς, συνέχισε, προσθέτοντας πως το σχολείο κατέθεσε μήνυση για το θέμα.