Φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν σήμερα την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Χορλίβκα της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε αξιωματικός της αστυνομίας του Ντονέτσκ.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης για την κατάληψη των δύο κτιρίων, ο αξιωματικός της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερα στοιχεία, αλλά διευκρίνισε ότι εντός του αρχηγείου της αστυνομίας δεν υπήρχαν όπλα.

Η πόλη, με πληθυσμό 300.000 κατοίκους, βρίσκεται κοντά στο Ντονέτσκ, όπου οι αυτονομιστές ανακήρυξαν «Λαϊκή Δημοκρατία» και σχεδιάζουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 11 Μαΐου με το ερώτημα της απόσχισης από την Ουκρανία.

Πόλεις και κωμοπόλεις της ανθρακοφόρας ζώνης του Ντόνμπας, όπου συγκεντρώνεται σημαντικό μέρος της βιομηχανικής δραστηριότητας της Ουκρανίας, έχουν ξεφύγει τις τελευταίες εβδομάδες από τον έλεγχο της κυβέρνησης του Κιέβου.

Η σημερινή επιχείρηση στην Χορλίβκα ακολουθεί την πτώση χθες της πόλης Λουχάνσκ, η οποία περιήλθε στον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών.