Το 49χρονο αφεντικό της Tesla δήλωσε πρόσφατα πως δεν θα κάνει το εμβόλιο για την Covid-19 όταν γίνει διαθέσιμο, καθώς αισθάνεται πως ούτε ο ίδιος ούτε η οικογένειά του κινδυνεύουν να κολλήσουν.

Ο Musk κράτησε ανοιχτό όπως θυμόμαστε το εργοστάσιο της Tesla κατά το αμερικανικό lockdown του Μαΐου και τώρα ξαναχτυπά μιλώντας στο podcast Sway των «New York Times».

Όταν τον ρώτησαν αν θα κάνει το εμβόλιο, απάντησε ξερά: «Όχι, δεν κινδυνεύω από την Covid. Ούτε τα παιδιά μου κινδυνεύουν».

Στη διαδικτυακή εκπομπή είπε ακόμα πως δεν πιστεύει πως έπρεπε να μπουν όλες οι ΗΠΑ σε lockdown, λέγοντας πως όποιος κινδυνεύει πρέπει να μπει σε εθελοντική καραντίνα «μέχρι να περάσει η μπόρα».

Ο ιδιοκτήτης της SpaceX είπε ακόμα πως η όλη αντίδραση στην πανδημία έχει κλονίσει την πίστη του στον άνθρωπο: «Έχει περιορίσει την πίστη μου στην ανθρωπότητα, όλο αυτό το πράγμα, ο γενικός παραλογισμός των ανθρώπων».

Παρά την γκρίνια πάντως, ο Musk είναι ένας από τους ανθρώπους που τα έχουν πάει περίφημα στους μήνες της πανδημίας, όταν έγινε ακόμα πλουσιότερος…