21
loading

Ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από το όνομά του και κυρίως τις προθέσεις του σχετικά με το μέλλον και φροντίζει ο ίδιος ανά τακτά χρονικά διαστήματα να τον ανατροφοδοτεί και να τον αναζωπυρώνει.

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια διεθνείς αναλυτές κάπου μεταξύ σοβαρού και αστείου χαρακτήριζαν τον τούρκο πρόεδρο «σουλτάνο». Είτε ήξεραν κάτι περισσότερο σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια, είτε όχι, φαίνεται πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.

Πλέον, ούτε ο ίδιος ο Ερντογάν, φαίνεται να προσπαθεί έστω για το τυπικό να αποποιηθεί έναν τέτοιο τίτλο. Ίσα ίσα. Από τις κινήσεις του και από τα διαδοχικά μέτωπα που ανοίγει διαρκώς, δείχνει να μην αρκείται στον τίτλο του «απόλυτου σουλτάνου της Τουρκίας» αλλά να επιδιώκει κάτι περισσότερο.

Είναι σχεδόν ξεκάθαρο πως ο Ερντογάν θέλει να γίνει ο σουλτάνος όλων των Μουσουλμάνων. Κατά το «χαλίφης στη θέση του χαλίφη» ο Ερντογάν θέλει να γίνει «Χασάν Αλ Μπάννα στη θέση του Χασάν Αλ Μπάννα» και να συνεχίσει μέσα από το δικό του όραμα το όραμα του ιδρυτή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ίσως γι αυτό, περισσότερο από ποτέ, το τελευταίο διάστημα ο Τούρκος πρόεδρος μοιάζει να αντιγράφει τον Αλ Μπάννα.

Το κρυφό όραμα που δεν είναι πλέον και τόσο κρυφό…

Για τους περισσότερους η κίνηση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί ήταν μια εκδικητική κίνηση προς την Ελλάδα για την ολοένα και αυξανόμενη τότε ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για εκείνους που μπορούν να διαβάζουν πίσω από τα γεγονότα, ωστόσο, η κίνηση αυτή του τούρκου προέδρου, μόνο τυχαία δεν ήταν και σίγουρα δεν ήταν εκδικητική. Ο Ερντογάν πρόσφερε την Αγία Σοφιά «δώρο» στη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

«Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί μια πολύ τυπική ρητορική του Χασάν Αλ Μπάννα. Εάν αποκωδικοποιήσετε τις ομιλίες του, θα ακούσετε τι λέει η Αδελφότητα για τη Δύση και το Ισραήλ», δήλωσε  πρόσφατα ο Γκοκάν Μπακίκ, ειδικός για το Ισλάμ και την πολιτική στη σύγχρονη Μέση Ανατολή, στο Ahval και πρόσθεσε πως και «οι δύο ηγέτες έχουν παρόμοια στάση όσον αφορά τις εσωτερικές πολιτικές, αυτό που λένε στους οπαδούς τους και την πραγματιστική στάση τους».

Για να μην αφήσει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες, μάλιστα, λίγο καιρό μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί, ο Ερντογάν μέσω του υπουργείου Επικοινωνίας της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα, το βίντεο που θα δείτε παρακάτω.

Αυτό που πολλοί είδαν αλλά λίγοι αντιλήφθηκαν (μέσα σε αυτό τον καταιγισμό εικόνων) είναι πως προς το τέλος του βίντεο (συγκεκριμένα στο 03:05) διακρίνεται ένας ηθοποιός ως Μωάμεθ ο Β’ ο Πορθητής να βαδίζει προς την Αγιά Σοφιά και μέσα σε αυτό το πλάνο «σφήνα» εμφανίζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βαδίζει έξω από το προεδρικό μέγαρο! Η προσπάθεια να φανεί ως συνεχιστής είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη.

Στην πραγματικότητα ο Ερντογάν δεν επιχειρεί απλά να δημιουργήσει μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά θέλει να αναγεννήσει το Ισλάμ και ο ίδιος να γίνει ο νέος Χασάν αλ-Μπάννα.

Και αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο από προπαγανδιστικού ύφους βιντεάκια αλλά και έμπρακτά από τις χερσαίες εισβολές που υλοποιούν τον «Εθνικό Ορκο» του 1920 για ανασύσταση μέρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Βόρειο Ιράκ, Βορειοδυτική και Βόρεια Κεντρική Συρία), και με την προσπάθεια να προκαλέσει ασφυξία στην Κύπρο και τον περιορισμό της Ελλάδας στη «σωστή πλευρά» του Αιγαίου.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα και το όραμα του Χασάν αλ-Μπάννα

«Ο Αλλάχ είναι ο στόχος μας, Το Κοράνι είναι το Σύνταγμα. Ο Προφήτης είναι ο ηγέτης μας. Τζιχάντ είναι ο δρόμος μας. Θάνατος για χάρη του Αλλάχ είναι η επιθυμία μας». Το παραπάνω είναι το βασικό σύνθημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Στον πυρήνα της ίδρυσής του πρόκειται για ένα πανισλαμικό, θρησκευτικό και κοινωνικό κίνημα το οποίο «γεννήθηκε» το 1928 και μέχρι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχε παραπάνω από 2 εκατομμύρια μέλη!

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα βρήκε πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης στην Αίγυπτο «εξαιτίας των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων που ταλαιπωρούσαν τον αιγυπτιακό λαό. Ο αναλφαβητισμός, η φτώχεια, η διαφθορά του κρατικού μηχανισμού, οι κομματικοί ανταγωνισμοί και φυσικά η αποικιοκρατία ήταν παράγοντες που είχαν οδηγήσει σε παρακμή την αιγυπτιακή κοινωνία. Κι όλα αυτά προκλήθηκαν εξαιτίας της μη εφαρμογής του Ισλάμ. Μόνη λύση για την Αδελφότητα δεν ήταν άλλη από το Ισλάμ».

Όπως γράφει ο Πάνος Κουργιώτης στο βιβλίο του «Η Πρώτη Νιότη του Ισλαμισμού», με τη διαμόρφωση μιας τέτοιου είδους ιδεολογίας τα μέλη της ήταν πλέον υποχρεωμένα μεταξύ των άλλων να ορκίζονται πως θεωρούν ως πηγή της «καθυστέρησης» των συγκαιρινών τους μουσουλμάνων τη «θλιβερή παραδοχή» ότι λησμόνησαν τις αληθινές αρχές της θρησκείας τους, στις οποίες καλούνταν εκ νέου να επιστρέψουν εφαρμόζοντας το πρόγραμμα των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Έτσι άρχισε να διαμορφώνεται η ισλαμιστική σκέψη, ενώ οι οπαδοί της ονομάστηκαν από τη δυτική σκέψη «ισλαμιστές», επειδή ήταν, κατά τον Κουργιώτη, «οπαδοί ενός Ισλάμ που το αντιλαμβάνονταν όχι σαν θρησκεία, αλλά ως ένα πλήρες μοντέλο για την κοινωνία».

Ιδρυτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, όπως ήδη έχει αναφερθεί, ήταν ο (τουλάχιστον) αμφιλεγόμενος Χασάν αλ-Μπάννα. Δεινός ρήτορας και σπουδαίο πολιτικό μυαλό ο αλ-Μπάννα προσπάθησε να εισχωρήσει σε οποιοδήποτε κενό άφηνε ο κοσμικός τρόπος διακυβέρνησης των μουσουλμανικών κρατών.

Ήταν, όμως, και τεράστιος οπαδός του Αδόλφου Χίτλερ! Μετέφρασε το «Mein Kampf» ενώ λέγεται πως πολλά μέλη της αδελφότητας με δική του εντολή πολεμούσαν στο πλευρό των ναζί στις μάχες της βόρειας Αφρικής. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως στον τρόπο που ο αλ- Μπάννα οραματιζόταν το ισλαμικό κράτος είχαν «ενταχθεί» πολλά στοιχεία από τη ναζιστική Γερμανία.

Η στενή σχέση του Ερντογάν με την Αδελφότητα και η φλεγόμενη Μέση Ανατολή

Ως γνήσιο πολιτικό τέκνο του Νετσμεττίν Ερμπακάν, ο Ερντογάν συνέχισε την αντιδυτική και φιλοισλαμική πολιτική του.

Ο Νετσμεττίν Ερμπακάν ήδη από το 1969 διαμόρφωσε σε μανιφέστο την λεγόμενη «Εθνική Άποψη» (Millî Görüş), ένα μείγμα αντιδυτικής, εθνικιστικής και ισλαμικής ιδεολογίας. Το 1973 δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το κόμμα του ήταν αντίθετο στην σύνδεση της Τουρκίας με την τότε ΕΟΚ, ενώ η τουρκική συμμετοχή στο ΝΑΤΟ δεν αποτελούσε για την χώρα παρά μία βαριά οικονομική επιβάρυνση.

Σε μια περίεργη χρονική συγκυρία, μάλιστα, τον επόμενο χρόνο (1970) ο Ερντογάν ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με ανώτατα στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο περιθώριο ενός συνεδρίου που διοργάνωσε η Παγκόσμια Συνέλευση της Μουσουλμανικής Νεολαίας, μιας οργάνωσης που χρόνια αργότερα χρηματοδοτούσε τόσο τη Χαμάς όσο και την Αλ Κάιντα.

Σε όσο πιο σκοτεινά μονοπάτια μπαίνουμε τόσο πιο περίεργη γίνεται η σχέση του Ερντογάν με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Και αν κάποιος μελετήσει λίγο πιο προσεκτικά τους συσχετισμούς στον μουσουλμανικό κόσμο τόσο καλύτερα θα αντιληφθεί γιατί ο πρόεδρος της Τουρκίας ανοίγει τόσα πολλά μέτωπα και εκεί.

Ο Σουνιτικός Αραβικός κόσμος βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τους Σιΐτες και φυσικά με την «αίρεση» των Αδελφών Μουσουλμάνων οι οποίοι μετά την «Αραβική Άνοιξη», φρόντισαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον ερχομό του λεγόμενου «Ισλαμικού Χειμώνα» και τους διαδοχικούς εμφύλιους πολέμους σε Συρία, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Μπαχρέϊν, Σομαλία.

Εξαίρεση στους Σουνίτες αποτελούν η Τουρκία και το Κατάρ οι οποίοι στηρίζουν πλήρως τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, το Κουβέϊτ, το Μπαχρέϊν, το Ομάν, Σουνιτικές χώρες της Μέσης Ανατολής με Δυτικό γεωπολιτικό προσανατολισμό, είναι σε ανοικτή αντιπαράθεση με την Τουρκία.

Ο Ερντογάν στηρίζει υλικοτεχνικά την Μουσουλμανική Αδελφότητα ενώ σε πολλές περιπτώσεις παρέχει άσυλο στα διωκόμενα μέλη της. Επιπλέον αντέδρασε έντονα όταν οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν (χωρίς να το έχουν κάνει πράξη ακόμη) πως θα εντάξουν την Αδελφότητα στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Αυτοί που έχουν ορκιστεί να «ξεσκεπάζουν» τα σχέδια του Ερντογάν

Όσο ο πρόεδρος της Τουρκίας προσπαθεί να κάνει πράξη τα οράματά του είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως δημιουργεί πολλούς αντιπάλους, μεγάλου ή μικρότερου βεληνεκούς.

Ίσως αυτό που και ο ίδιος θεωρεί μεγαλύτερο αγκάθι είναι τα ΜΜΕ. Γι’ αυτό άλλωστε τα κυνηγάει με τόσο μεγάλη ένταση. Ένα από αυτά τα αγκάθια είναι το ahvalnews.com. Πρόκειται για ένα site το οποίο έχει βάση τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ουσιαστικά λειτουργεί ως παρατηρητήριο των κινήσεων του Ερντογάν ο οποίος το 2018 αποφάσισε να το «χτυπήσει».

Έκοψε την πρόσβαση στον συγκεκριμένο ιστότοπο σε όλους τους χρήστες του ίντερνετ στην Τουρκία κάτι που πρακτικά σημαίνει πως αφαιρεί χρήμα και επιρροή από έναν αντίπαλο που συνηθίζει να δημοσιεύει κείμενα όπως αυτό που αναλύει το πώς ο τούρκος πρόεδρος βαδίζει στα βήματα του Χασάν αλ-Μπάννα.

Ο ιστότοπος χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η εταιρεία στην οποία ανήκει εδρεύει στην Κύπρο. Ο αρχισυντάκτης Γιαβούζ Μπαϊντάρ εγκατέλειψε την Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος γιατί ο Ερντογάν τον κυνηγάει ως συνεργάτη του Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Ο όρος πολιτισμένες διαπραγματεύσεις δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του Ερντογάν» τόνισε σε άρθρο του τον περασμένο Ιούλιο ο Μπαϊντάρ και προειδοποίησε ότι «το ισλαμο-εθνικιστικό δίδυμο Ερντογάν- Μπαχτσελί κινείται με βάση το δόγμα ‘’πρώτα ο στρατός’’ και δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω στις επεκτατικές του βλέψεις».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

21
σχόλια
 1. avatar τυροπιτα με κορτο

  καποτε υπηρχε ενας αλλος σουλτανος, πολυ δυνατος και με πολυ στρατο ετοιμοπολεμο, τον ελεγαν σανταμ χουσεην, φιλακια ρατζιπ

 2. avatar Το πιο πιθανο ειναι…

  ...η να τον τελειωσει η επαρατος που τον ταλαιπωρει χρονια τωρα, ή ο κορωνοιος, ή να εχει το τελος του Σανταμ που ηθελε να γινει ξαφνικα το αφεντικο του Κολπου... Οποιος απλωνει το χερακι του παραπανω απο οτι πρεπει, αργα η γρηγορα οι μεγαλοι αυτου του πλανητη, του το κοβουν οσο και αν φαινεται κατα καιρους οτι τον υποστηριζουν...

 3. avatar Ιστορικα στοιχεια 4

  Η εισβολή στήν Κύπρο :η ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στήν Κύπρο έδωσε αφορμή στά εθνικιστικά στοιχεία τής Τουρκίας νά εκδηλώσουν απροκάλυπτες βλέψεις στή μεγαλόνησο. Τό 1974 η Τουρκία εισέβαλε στήν Κύπρο και κατέλαβε σημαντικό τμήμα τού εδάφους της, γεγονός πού όξυνε τής ελληνοτουρκικές σχέσεις και ανέτρεψε τήν ισορροπία στήν Ανατ Μεσόγειο. Τά κυπριακά εδάφη πού κατέλαβαν τά τουρκικά στρατεύματα, η τουρκοκυπριακή κοινότητα τά ανακήρυξε σέ Αυτόνομο κράτος 1975.

 4. avatar Ιστορικα στοιχεια 3

  Ο Ελληνισμός τής Τουρκίας :οι Έλληνες υπήρξαν αρχαιότατοι κάτοικοι τών σημερινών τουρκικών περιοχών. Στήν Κωνσταντίνουπολη και στήν Α Θράκη υπήρχαν 1.500.000 Έλληνες, ενώ χιλιάδες άλλοι κατοικούσαν σέ διάφορες περιοχές τής Μ Ασίας. Στούς κατοίκους αυτούς είχαν προστεθεί και όλοι όσοι πήγαν στή Μ Ασία μετά τήν τουρκική κατάκτηση, κυρίως στήν επικράτεια τού Καραοσμανογλου, πού ήταν φιλελεύθερος Τούρκος τοπάρχης, σχεδόν ανεξάρτητος, και είχε έδρα τη Μαγνησία. Η εγκατάσταση Ελλήνων συνεχίστηκε και κατά τό ΙΘ αιω, και τό πολυάριθμο ελληνικό στοιχείο έπαιξε σημαντικό ρόλο στήν οικονομική και στήν πολιτική ζωή τής Τουρκίας. Οι Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-13 και ο Α Παγκ Πόλεμος 1914-18 σημείωσαν τήν απαρχή γιά τήν εκδίωξη τού Ελληνισμού από τήν Τουρκία μέ διάφορα προσχήματα. Μέ τή συμφωνία γιά τήν ανταλλαγή τού 1923 η απομάκρυνση τών Ελλήνων ολοκληρώθηκε μέ μόνες εξαιρέσεις όσους ήταν εγκατεστημένοι στήν Κων/πολή πρίν από τίς 30 Οκτ 1918 και όσους κατοικούσαν στήν Ίμβρο κ στήν Τένεδο.

 5. avatar F.T.U

  O θρηκευτικός χίτλερ και πολιτικός δικτάτορας.

 6. avatar Ιστορικα στοιχεια 2

  Ο Α Παγκ Πόλεμος 1914-1918 κατέφερε νέο πλήγμα στήν οθωμανική αυτοκρατορία, έχασε σημαντικά της εδάφη. Η συνθήκη τών Σερβων 1920 ολοκλήρωνε τό διαμελισμό της, μέ τήν παραχώρηση σημαντικών εδαφών στήν Ελλάδα και μέ τίς προοπτικές νά ιδρυθεί ξεχωριστό αρμενικό κουρδικό κράτος. Οι Κούρδοι φτάνουν στό 6,7 % τού συνολικού πληθυσμού. Στή συνθήκη εκείνη αντέδρασαν οι Τούρκοι εθνικιστές, μέ αρχηγό τόν Κεμάλ, ο οποίος και ματαίωσε τήν εφαρμογή της, συγκροτώντας νέο τουρκικό στρατό και αντιμετωπίζοντας ,μέ τήν βοήθεια ευρ κρατών, τόν ελληνικό στρατό, πού κατόρθωσε νά τόν εκβάλει από τή Μ Ασία. Η συνθήκη τής Λωζάνης 1923 αναγνώρισε τότε τή νέα τουρκική εδαφική διαμόρφωση.

 7. avatar Ιστορικα στοιχεια

  Ο εκτουρκισμός τής Μ Ασίας : Στό μεταξύ άλλοι Τούρκοι πού είχαν εξισλαμιστεί άρχισαν νά διεισδύουν από τόν Θ αιώνα στήν Περσία, στό έδαφος τού σημερινού Ιράκ και σέ άλλες περιοχές, και πολλοί Τούρκοι φύλαρχοι ίδρυσαν διάφορα βασίλεια πού διατηρήθηκαν αρκετά χρόνια. Τό πιό σημαντικό από αυτά ήταν τών Σελτζούκων ΙΑ αι πού περιλάμβανε τήν Περσία,τό Ιράκ,τή Συρία, τμήμα τής Μ Ασίας,τήν Αρμενία,τή Γεωργία. Στό κράτος αυτό οφείλεται η αρχή τού εκτουρκισμού τής Μ Ασίας, πού έφτασε σέ τέτοιο βαθμό, ώστε αργότερα νά αποτελέσει τήν Τουρκία. Τό 1092 η αυτοκρατορία τών Σελτζούκων διαιρέθηκε σε τέσσερα βασίλεια, χωρίς γιαυτό νά σταματήσει ο εκτουρκισμός τών κατακτημένων εδαφών.

 8. avatar Η Τουρκία του Ερντογάν τελειώνει

  Το ξέρουν και οι ερντογανικοι και η κυβέρνηση του Ερντογάν.
  Πλέον οι σπασμωδικές κινήσεις και η άρνηση αρκετών προέδρων και πρωθυπουργών ευρωπαϊκών και δυτικών χωρών να συνομιλήσουν με την κυβέρνηση Ερντογάν δείχνει ότι όλοι προσβλέπουν στην πτώση του Ερντογάν.
  Το ερώτημα είναι η πτώση Ερντογάν να είναι αναίμακτη η θα διχάσει και θα διαλύσει την Τουρκία ;;;

 9. avatar instant karma

  \"Αυτό που πολλοί είδαν αλλά λίγοι αντιλήφθηκαν (μέσα σε αυτό τον καταιγισμό εικόνων) είναι πως προς το τέλος του βίντεο (συγκεκριμένα στο 03:05) διακρίνεται ένας ηθοποιός ως Μωάμεθ ο Β’ ο Πορθητής να βαδίζει προς την Αγιά Σοφιά και μέσα σε αυτό το πλάνο «σφήνα» εμφανίζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βαδίζει έξω από το προεδρικό μέγαρο! \"
  ενα πολυ ωραιο στιγμιοτυπο που δειχνει την αρχη και το τελος, μονο τα κεμπμαπ θα σας μεινουν μογγολοι

 10. avatar Χαλκιδέος

  Ώστε έχει όραμα ο κος Ερντογάν;;; Να μείνει με το όραμα καλύτερα, γιατί αν γινόντουσαν τώρα εκλογές, θα πάθαινε ολοκληρωτική ήττα! Κι όσο για τις δημοσκοπήσεις που γίνονται στα τουρκικά κανάλια, πιστεύω πως είναι κατά 90% ψέυτικες, μιας και που ελέγχονται απ\' τον Ερντογάν!

 11. avatar Σουνιτες και Σϊιτες

  Σαουδική Αραβία vs Ιράν και να η σφινοτσουτσου ο Ισλαμόσυμμοριτης Ερντογάν ξυπνάει και θέλει να γίνει ηγέτης τους. Τους άλλους τους ρώτησε που οι περισσότεροι έχουν τις χειρότερες αναμνήσεις από τους Τούρκομογγολους στην μιση χιλιετιριδα που ήταν σκλάβοι τους. Και τι περιμένει με μόνο 85 εκατομμύρια και μια μικρή αμυντική βιομηχανία απέναντί σε χώρες με εκατοντάδες εκατομμύρια και τεράστια τεχνολογία και αμυντική βιομηχανία να προσκυνήσουν τον νεο προφήτη και παγκόσμια ιδιοκτήτη του Αλλάχ επί της Γης. Η θα του ρίξουν μια σφαλιάρα και θα δει όχι μόνο την ημισέληνο και όλο το γαλαξία να γυρίζει.

 12. avatar king george

  μπλομπ μπλιμπ μπλομπ

 13. avatar μητσοβλεφας

  αυτος εχει ενα οραμα οποιο κ να ειναι..... εμας το δικο μας δεν εχω καταλαβει ακομα ποιο απο ολα ειναι??? φοροι φοροι φοροι?? μειωσεις μειωσεις μειωσεις?? διαδηλωσεις διαδηλωσεις διαδηλωσεις?? πολυχρωμες παρελασεις παρελασεις?? καταληψεις καταληψεις καταληψεις?? εχουμε πολλα οραματα κ εχει χαθει η μπαλα

 14. avatar Στελλα Κ.

  Ότι οι υπόλοιποι Μουσουλμάνοι τον ειχαν μεγάλη ορεξη!! Ή οτι ο Σαλμαν και ο Μοχαμαντ βιν Σαλμαν αλ Σαουντ, θα επετρεπαν εβερ κατι τετοιο. Του λειπουν η Αρτα και τα Γιαννενα (κοινως η Μεκκα και η Μεδινα) και αδυνατω να φανταστω εναν κοσμο οπου η Τουρκία επιτίθεται στην Σαουδική Αραβία ωστε να τα οικειοποιηθει, αν και πολυ θα ηθελε! Κοινως μπορεί να το ονειρεύεται, αλλά δεν υπάρχουν οι συνθηκες, τοσο σε περιφερειακό οσο και ευρύτερο επίπεδο, ουτε η διάθεση απο πλευρας Μουσουλμάνων να τον καλωσορισουν σε εναν τετοιο ρολο. Λεω εγω...

 15. avatar Παΐσιος ο Αγιορείτης

  Είμαι προφήτης

 16. avatar 1+1

  Φαινόταν στην ιδεολογία και το γράφαμε πολλές φορές ότι Ναζί, Ισλάμ, αναρχοφασισμος έχουν περισσότερα κοινά πάρα διάφορες για αυτό και αλληλοσυμπαθουνται κια υπιστηριζονται

  1. avatar Let nature take its course

   Ναι γιατί όλοι στη χαυγη αναρχικοί μουσουλμάνοι είναι και το κοινό που έχετε εινσι το ακατοίκητο οικόπεδο σας.

   1. avatar Let my rooster take your heaven.

    Και θα κλάψεις για τα χρόνια που έχασες.

   2. avatar Let my rooster take your heaven.

    Θα το ευχαριστηθείς και θα κλαίς για τα χρόνια που έχασες.

   3. avatar Χαχαχα χάχα

    Σου ήρθε η Θεία φωτηση επιτέλους και το κατάλαβες ότι άναρχο ισλαμια έχουν ακατοίκητο όπως και το νέο πρόσφατο υβρίδιο Συριζοναζί

 17. avatar Τίτος 7

  Τον κόβω να γίνεται η τανα που όλου του πλανήτη

Παρακαλούμε περιμένετε ...