Φτώχεια και ανεργία «καλπάζουν» στη Ρωσία

Στα 19,9 εκατ. όσοι ζουν κάτω από το ελάχιστο όριο διαβίωσης και στα 4,8 εκατ. όσοι δεν έχουν δουλειά


ΚΟΣΜΟΣ
5:22
19/09/2020
Φτώχεια και ανεργία «καλπάζουν» στη Ρωσία
12
loading

Ο αριθμός των Ρώσων με εισόδημα κάτω του ελάχιστου ορίου διαβίωσης αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2020 κατά 1,3 εκατομμύρια άτομα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, φθάνοντας τα 19,9 εκατομμύρια ανθρώπους που αποτελούν το 13,5 % του πληθυσμού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρωσικής Στατιστικής υπηρεσίας (Rostat).

Σύμφωνα με τη Rostat, ο αριθμός των φτωχών Ρώσων το δεύτερο εξάμηνο του 2019 ήταν 18,6 εκατομμύρια (12,7% του πληθυσμού).

Οι άνεργοι στη Ρωσία τον Αύγουστο του 2020 έφθασαν σύμφωνα με τις πρωταρχικές εκτιμήσεις περίπου τα 4,8 εκατομμύρια, αριθμός κατά 47,6% μεγαλύτερος σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019. Το ποσοστό των ανέργων σε σχέση με τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό φθάνει το 6,4% , σύμφωνα με την Rostat, η οποία επισημαίνει ότι τον Αύγουστο 3,6 εκατομμύρια άνθρωποί είχαν εγγραφεί ως άνεργοι, ενώ σε 3,4 εκατομμύρια είχε δοθεί επίδομα ανεργίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021-2023, ο δείκτης της ανεργίας στην Ρωσία αναμένεται στο τέλος του 2021 να πέσει κάτω από το 5%, που θεωρείται «φυσιολογικό» επίπεδο ανεργίας.

Το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης προβλέπει ότι η ανεργία στη Ρωσία το 2020 θα φθάσει το 5,7%, εκτιμώντας ότι θα πέσει στο 5,2% το 2021, στο 4,7% το 2022 και στο 4,6% το 2023.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar Χαχαχαχα

  Πολύ κωμικός ο τρόπος που παρουσιάζεται το άρθρο.
  Λες και είναι πολλές οι χώρες που έχουν κάτω από 6,4% ανεργία.....ειδικά μετά την πανδημία😅😅

 2. avatar Σιγά μην κατέγραφαν τη φτώχεια

  Η ισότητα επί Σοβιετικής Ένωσης ήταν η ισότητα στα όρια της μιζεριας. Αυτή την ισότητα επικαλούνται οι κομμουνιστές. Όχι ισότητα στην ευμάρεια. Γι\' αυτούς η ευμάρεια είναι ύποπτη και καταδικαστέα. Ταξικός εχθρός. Επιπλέον, ένα μέρος των άνεργων ( μικρό) είναι περιθωριακοί τύποι. Αυτοι επί Σοβιετικής Ένωσης κατέληγαν στα φρενοκομεια.

 3. avatar Άλλη μια κομπογιαννίτικη ανάρτηση από το ΝΒ

  Και οι ΗΠΑ έχουν 40 εκατομμύρια φτωχούς. 20 εκατομμύρια περισσότερους.Δεν έχει τέτοιο τίτλο για τις ΗΠΑ; Σε ποια χώρα δεν αυξήθηκε ανεργία και φτώχεια μέσα στον κορονοϊό; Τα ποσοστά φτώχειας είναι σχεδόν ίδια για Ρωσία-ΗΠΑ στο 12-12,5% του πληθυσμού για το 2019. Και οι δύο χώρες μείωσαν την ανεργία.Οι ΗΠΑ του Τράμπ λίγο καλύτερα.Ποιότητα ζωής δεν είναι μόνο το χρήμα.Αν πάρουμε υπόψη τους κοινωνικούς δείκτες, βία, εγκληματικότητα και ρατσισμό, είναι να κλαίς τις ΗΠΑ.

  1. avatar Ντόναλντ

   Μέσο σπίτι στην Αμερική 200 τμ,μέσο αυτοκίνητο 5L ,κατά κεφαλήν εισόδημα 70.000 και θερμό κλίμα,μέσο σπίτι στην Ρωσία 60 τμ,μέσο αυτοκίνητο 1L ,κατά κεφαλήν εισόδημα 10.000 και πολύ κρύο κλίμα,ΥΓ η Αμερική 50 εκατομμύρια μετανάστες!και κάτι άλλο,σύγκρινε τις πόλεις και τις εταιρείες της Αμερικής με αυτές τις Ρωσίας.

  2. avatar Rouskaya propaganda

   Η Αμερική είναι πλούσια χώρα,ενώ η Ρωσία είναι φτωχή,η Ελλάδα είναι χειρότερα από την Αμερική και η Ρωσία είναι χειρότερα από την Ελλάδα!υπάρχουν τα Google Earth, Google Street View, Wikipedia, YouTube.

 4. avatar Διαφθορα

  Ενώ οδό ήταν η Σοβιετική Ένωση ζούσαν όλοι στη μιζέρια, στο όριο της φτώχειας. Το ποσοστό ανέργων είναι μικρότερο της Ελλάδας αν πρόσεξες. Και οι Ρώσοι ( δεν μιλάω για την πλουτοκρατία) είναι ευκατάστατοι, ταξιδεύουν, διαπρέπουν στο εξωτερικό.... Και μιας και αναφέρθηκαν στην πλουτοκρατία, σε μεγαλύτερους πλουτοκράτες μετατράπηκαν εν μια νυκτί μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης οι διεφθαρμένοι κομισάριοι που παρίσταναν τους κομμουνιστές.

 5. avatar Let nature take its course

  Καλά να πάθουν!
  Δε τους λυπάμαι καθόλου, επιλογή τους καθαρά.

  1. avatar Διαφθορα

   Η σοβιετική Ένωση ένωση έπεσε χωρίς ένα μπαμ. Ήταν τόσο σαρωτική η επιθυμία απαλλαγής από τη μιζέρια και τη διαφθορά που παρέδωσε από μόνη της την εξουσία. Κυριολεκτικά κατέρρευσε. Ποια η κραταιά σοβιετικη Ένωση που απειλούσε με πυρηνικά θεούς και δαίμονες. Δεν υπάρχει άλλο ανάλογο παράδειγμα στην ιδτορια. Εσύ βλέπεις το 13%, δεν λεπρός το 87% που ζει επιτέλους σαν άνθρωποι.

  2. avatar Δόκτωρ Ζιβαγο

   Έχεις δει την ταινία Δόκτορα Ζιβάγκο που τόσο ετσουξε τη Σοβιετική Ένωση και την απαγόρευσαν; Στέκεται ο γιατρός αμήχανος μπροστά στους εξαθλιωμένους σοβιετικούς πολίτες που έχουν καταφύγει σε ένα θέατρο και αναφωνεί: σε αυτή τη χώρα είχαμε πάντα φτώχεια αλλά μέχρι τώρα δεν πεθαίναμε από την πείνα. Και μην μου πεις ότι ο συγγραφέας δεν απηχούσε την πραγματικότητα ....

  3. avatar Αγροτική μεταρρύθμιση του Στάλιν

   Ξέρεις πόσα εκατομμύρια πέθαναν από την πείνα από την αγροτική μεταρρύθμιση του Στάλιν;

  4. avatar Ακαλα

   Είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Δυστυχώς. Μην κατηγορείς άλλους για τις αποτυχίες σου.. Εμείς σαν χώρα είμαστε χειρότερα για να νιώσεις υπεράνω.

   1. avatar Ντόναλντ

    Όχι βέβαια ,το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό στην Ρωσία και παρά την κρίση!στα χωριά της Ρωσίας δεν έχουν ούτε ρεύμα,όταν στην Ελλάδα έχουν όλα ίντερνετ,και τα σπίτια στην Ρωσία είναι από την σοβιετική εποχή ακόμα,όπως αυτά στα Βαλκάνια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει