Ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου του Βελιγραδίου εμφανίστηκε σήμερα, για πρώτη φορά, ο επονομαζόμενος βαρόνος των ναρκωτικών στα Βαλκάνια, Ντάρκο Σάριτς. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι με μέλη της ομάδας του οργάνωσε τη διακίνηση 5,7 τόνων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στη δυτική Ευρώπη.

Ο Ντάρκο Σάριτς ανέφερε ότι δεν αισθάνεται ένοχος για καμία κατηγορία, για κανένα σημείο του κατηγορητηρίου. «Όλα αυτά είναι ένα μεγάλο ψέμα», είπε ο κατηγορούμενος, τονίζοντας ότι «το μόνο που δεν έχει κατηγορηθεί είναι για σεισμό».

Στη συνέχεια της δίκης του Ντάρκο Σάριτς, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και των μελών της ομάδας του, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι είναι υπήκοος Σερβίας.

«Είμαι Σέρβος υπήκοος, αλλά οι πολιτικοί μπέρδεψαν και μένα. Είχα και υπηκοότητα Σλοβακίας, αλλά δεν γνωρίζω αν την έχω ακόμη», επισήμανε.

Απαντώντας στην ερώτηση τι διαθέτει ως περιουσία, ο κατηγορούμενος είπε: «πλέον τίποτα».

Ο δικαστής Σίνισα Πέτροβιτς ρώτησε ποια είναι τα εισοδήματά του και ο Ντάρκο Σάριτς απάντησε ότι τον «συντηρεί το κράτος». «Πραγματικά δεν γνωρίζω τι να απαντήσω, μόνο μπορώ να επαινέσω τον μάγειρα των φυλακών», ανέφερε.

Ο Ντάρκο Σάριτς είπε ότι έλαβε το κατηγορητήριο και ότι χρειάστηκαν δύο φρουροί να του το μεταφέρουν στο κελί.

«Το μόνο που δεν κατηγορήθηκα ακόμη είναι για σεισμό», είπε και σε παρατήρηση του δικαστή να προσέχει τι λέει, εξήγησε ότι μετά από τόσα χρόνια λιντσαρίσματος από τα ΜΜΕ είναι λίγο πικραμένος.

Εκτός από τον Ντάρκο Σάριτς, πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο ένας από τους φερόμενους συνεργάτες του, κατηγορούμενος για συνέργεια σε λαθρεμπόριο κοκαΐνης από τη Βραζιλία, Νίκολα Ντιμιτρίγιεβιτς.

Εκτός από τους Σάριτς και Ντιμιτρίγιεβιτς στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο ειδικό δικαστήριο του Βελιγραδίου κάθονται ακόμη οκτώ άτομα.

Συνολικά κατηγορούνται 37 άτομα από την ομάδα του Σάριτς, από τα οποία 14 διαφεύγουν τη σύλληψη, εννέα έχουν παραδεχθεί την ενοχή και τρία έχουν λάβει καθεστώς μάρτυρα συνεργάτη.