Οι ακροδεξιοί βουλευτές του κόμματος Σβόμποντα της μεταβατικής ουκρανικής Βουλής, ξυλοκόπησαν και ανάγκασαν  σε παραίτηση τον διευθυντή της Ουκρανικής Κρατικής τηλεόρασης Αλεξάντερ Παντελεημόνοβ, επειδή αποφάσισε να μεταδώσει ζωντανά από τη Μόσχα την χθεσινή τελετή υπογραφής της συνθήκης μεταξύ Ρωσίας – Κριμαίας.

Το Σβόμποντα (Ελευθερία), είναι το μικρότερο κόμμα της αντιπολίτευσης που πρωτοστάτησε στο κίνημα της Πλατείας Μαϊντάν. Οι βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος εισέβαλαν στο γραφείο του διευθυντή και αφού του επιτέθηκαν φραστικά, στην συνέχεια τον ακινητοποίησαν και τον χτύπησαν.

Μάλιστα, ο βουλευτής Αλεξάντερ Άροντς, αφού ανάγκασε τον διευθυντή της κρατικής τηλεόρασης να καθίσει στην καρέκλα, τον χτύπησε στο κεφάλι και στην συνέχεια τον ανάγκασε δια της βίας να υπογράψει την επιστολή παραίτησης του.

Στη συνέχεια, ο ακροδεξιός βουλευτής έγραψε στο facebook ότι το περιστατικό συνέβη επειδή ο επικεφαλής της κρατικής ουκρανικής τηλεόρασης προβάλει αντεθνικό περιεχόμενο. Μάλιστα, ανήρτησε και την επιστολή παραίτησης του Παντελεημόνοβ.