Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Rosneft, Ίγκορ Σετσίν, έκρινε σήμερα ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να στραφούν αλλού σε περίπτωση επιβολής οικονομικών κυρώσεων από τα δυτικά κράτη λόγω της Ουκρανίας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ιδίως οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων Prime.

Ο Σετσίν, που διευθύνει την εταιρία η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση στην παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία, είπε ότι ο ίδιος ενδέχεται να αγοράσει περισσότερες μετοχές της Rosneft για να εκμεταλλευτεί το «επιχειρηματικό περιβάλλον» που δημιουργούν οι ενδεχόμενες κυρώσεις.

Το χρηματιστήριο της Ρωσίας καταγράφει μεγάλη πτώση αφού ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε ό,τι αφορά την Ουκρανία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft αρχίζει αυτή την εβδομάδα μια επίσκεψη στην Ασία, καθώς η Ρωσία επιδιώκει να αποκτήσει στενότερους δεσμούς με κράτη της ανατολής, εν μέσω της κρίσης στις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της ρωσικής ανάμιξης στην κρίση στην Ουκρανία.