Οι υγειονομικές αρχές στη Βραζιλία ανακοίνωσαν χθες 50.644 νέα κρούσματα κορονοϊού και 1.060 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Συνολικά, η Βραζιλία καταγράφει 3.275.520 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 106.523 θανάτους.

Μεξικό: Στα 511.369 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και στους 55.908 οι θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες 5.618 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και 615 επιπλέον θανάτους, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα σε 511.369 και τους θανάτους σε 55.908.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πιθανώς σημαντικά υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων.

Ν.Ζηλανδία: Επτά νέα κρούσματα- Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στο Ώκλαντ

Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε σήμερα επτά κρούσματα του νέου κορονοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες, την ώρα που τα μέτρα περιορισμού στο Ώκλαντ, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, παρατάθηκε την Παρασκευή ως απάντηση στο πρώτο ξέσπασμα της επιδημίας στη χώρα για μήνες.

Έξι από τα επτά νέα κρούσματα συνδέονται με την εστία που θεωρείται υπεύθυνη και για τα προηγούμενα κρούσματα στην κοινότητα, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής Υγείας Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Ουέλλινγκτον.

Τα περιοριστικά μέτρα στο Ώκλαντ, όπου κατοικούν 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι, παρατάθηκε για περίπου δύο εβδομάδες, καθώς η Νέα Ζηλανδία ανέφερε 12 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 την Παρασκευή.

Κίνα: Σε 22 ανέρχονται τα νέα κρούσματα, έναντι 30 μία ημέρα νωρίτερα

Η Κίνα ανέφερε 22 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην ηπειρωτική χώρα για τις 14 Αυγούστου, λιγότερα σε σχέση με τα 30 κρούσματα που είχαν ανακοινωθεί μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική επιτροπή υγείας.

Από τις νέες μολύνσεις, οι 14 είναι εισαγόμενες (22 την προηγούμενη ημέρα), σύμφωνα με την επιτροπή. Η Κίνα ανακοίνωσε επίσης 20 νέους ασυμπτωματικούς ασθενείς, έναντι 28 μία ημέρα νωρίτερα.

Τα οκτώ τοπικώς μεταδοθέντα κρούσματα περιλαμβάνουν επτά ασθενείς στην δυτική περιοχή του Σινζιάνγκ και έναν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Την Παρασκευή, ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Σενζέν στο Γκουανγκντόνγκ, σφραγίστηκε μετά τον εντοπισμο ενός κρούσματος COVID-19 εκεί. Οι υγειονομικές αρχές στη Σενζέν αργότερα την ίδια ημέρα ανακοίνωσαν πως εντοπίσθηκαν δύο θετικά κρούσματα, που εργάζονταν στο εμπορικό κέντρο Freshippo, ιδιοκτησίας του ομίλου Alibaba.

Η διοίκηση του Freshippo τονίζε σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της πως έχει αναστείλει τις εργασίες σε 21 από τα καταστήματά της στο Σενζέν για να πραγματοποιήσει εργασίες απολύμανσης και να διενεργήσει τεστ νουκλεϊκών οξέων για τους υπαλλήλους της.

Από τις 14 Αυγούστου, η ηπειρωτική Κίνα είχε 84.808 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές. Ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 παραένει στους 4.634.

Έξι θάνατοι στη Γερμανία

Ακόμη έξι ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν άλλα 1.415 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης έφθασε έτσι τους 9.231 νεκρούς επί συνόλου 222.828 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με το ινστιτούτο, που είναι ειδικευμένο στα λοιμώδη νοσήματα.