Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε άλλους 1.079 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και ακόμη 50.230 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής η οποία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, έχει φθάσει ως εδώ τους 99.572 νεκρούς επί συνόλου 2.962.442 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, τα οποία αρκετοί βραζιλιάνοι ειδικοί θεωρούν πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Παρότι η χώρα πλέον οδεύει πλέον να ξεπεράσει το όριο των εκατό χιλιάδων θανάτων, ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου αποκρούει τις επικρίσεις για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορονοϊού και δηλώνει πως έχει «ήσυχη συνείδηση», ενώ δεν διστάζει να χαρακτηρίζει κυβερνήτες πολιτειών που τάσσονται υπέρ της επιβολής, ή της επαναφοράς, περιοριστικών μέτρων «δικτάτορες».

«Έχουμε ήσυχη τη συνείδηση. Με τα μέσα που διαθέταμε, θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να σωθούν ζωές», διαβεβαίωνε προχθές Πέμπτη ο ακροδεξιός αρχηγός του κράτους.