«Αστακός» η Βοστόνη για το φετινό Μαραθώνιο

Θα γίνει στις 21 Απριλίου, τρεις νεκροί πέρσι στη βομβιστική επίθεση


ΚΟΣΜΟΣ
9:48
11/03/2014
«Αστακός» η Βοστόνη για το φετινό Μαραθώνιο
loading

Δρακόντεια θα είναι φέτος τα μέτρα ασφαλείας στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, που είναι προγραμματισμένος για τις 21 Απριλίου, μετά την περσινή βομβιστική επίθεση που σκότωσε τρία παιδιά και τραυμάτισε συνολικά 250 άτομα.

Οι θεατές θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους μόνο μικρά αντικείμενα, τα οποία θα πρέπει να είναι τοποθετημένα σε διαφανείς πλαστικές σακούλες. Έχει επίσης συσταθεί στους θεατές να μην κουβαλούν σακίδια πλάτης, θερμός ή δοχεία που μπορούν να χωρέσουν πάνω από ένα λίτρο υγρού. Η αστυνομική παρουσία θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, καθώς 3.500 αστυνομικοί θα περιπολούν την 26 μιλίων διαδρομή του Μαραθωνίου.

Οι δρομείς, επίσης, δεν θα επιτρέπεται να μεταφέρουν σακίδια, μεγάλα κουτιά ή ογκώδη αντικείμενα στο χώρο του Μαραθωνίου και δεν θα επιτρέπεται να φορούν στολές οι οποίες θα καλύπτουν τα πρόσωπά τους.

«Σε αυτόν τον κόσμο, δεν είναι δυνατόν ποτέ να εξαλειφθεί ο κίνδυνος», δήλωσε στην εφημερίδα Boston Globe ο Αστυνομικός Διευθυντής της Μασαχουσέτης, Τίμοθι Άλμπεν. «Ποτέ δεν θα εξαλειφθεί. Αλλά εργαζόμαστε πολύ σκληρά για τη μείωση του κινδύνου» πρόσθεσε.

Οι διοργανωτές του Μαραθωνίου θα πραγματοποιήσουν επιμνημόσυνη εκδήλωση στις 15 Απριλίου προς τιμήν των θυμάτων της περσινής βομβιστικής επίθεσης.

Τον Ιανουάριο οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ζητούν τη θανατική ποινή για τον 20χρονο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες ότι ευθύνεται, μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του Ταμερλάν, για τις βομβιστικές επιθέσεις. Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ σκοτώθηκε πέρυσι κατά την ανταλλαγή πυρών με τις αστυνομικές αρχές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει