Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φόρεσε χθες μάσκα και μίλησε για το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού πριν το τέλος της χρονιάς, καθώς ήθελε να δείξει στους ψηφοφόρους της κρίσιμης εκλογικά πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας ότι ο ίδιος συμμετέχει στην καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19.

Τα ποσοστά του Αμερικανού προέδρου μειώνονται στις δημοσκοπήσεις, καθώς αρκετοί Αμερικάνοι πιστεύουν πως χειρίστηκε λανθασμένα την υγειονομική κρίση ενώ ο ίδιος προσπαθεί για δεύτερη εβδομάδα να δείξει ότι χειρίζεται την κατάσταση, αφήνοντας στην άκρη την μη παρεμβατική προσέγγιση που ακολούθησε αρχικά.

«Εμπιστεύομαι όλους τους Αμερικανούς για να κάνουν το σωστό, αλλά συμβουλεύουμε ουσιαστικά τον καθένα να επικεντρώσει την προσοχή του, ειδικά στην τήρηση της κοινωνικής απόστασης, των κανόνων υγιεινής, στην αποφυγή της συμμετοχής του σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και την παραμονή του σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας, ενώ όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκες, όταν αυτό είναι αναγκαίο», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε νέα αγωγή κατά της κλήτευσης του Σάιρους Βανς

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε χθες νέα αγωγή κατά της κλήτευσης από τον Γενικό Εισαγγελέα του Μανχάταν, αναφορικά με την παράδοση στοιχείων των φορολογικών δηλώσεων του μερικές εβδομάδες μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ότι ο πρόεδρος δεν εξαιρείται από τις ποινικές έρευνες που διεξάγουν αμερικανικές πολιτείες.

Στη δεύτερη τροποποιημένη αγωγή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν, οι δικηγόροι του Τραμπ υποστήριξαν ότι η κλήτευση ήταν «άκρως αντισυνταγματική», ενώ κατατέθηκε «κακόπιστα» και αποτελεί «παρενόχληση» για τον Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει την επανεκλογή του στις 3 Νοεμβρίου, ενώ μάχεται για να μη δημοσιοποιήσει τα φορολογικά του στοιχεία.

Ο Σάιρους Βανς, Γενικός Εισαγγελέας στο Μανχάταν, κλήτευσε τη λογιστική εταιρία του Τραμπ για την παράδοση στοιχείων οκταετίας για τις επιχειρηματικές και προσωπικές φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ και άλλων εγγράφων στο πλαίσιο της διεξαγωγής ποινικής έρευνας για τον Αμερικανό πρόεδρο αλλά και τις επιχειρήσεις Τραμπ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.