Ακόμα ένα βήμα στην προσπάθεια να περιορίσει τον νέο κορονοϊό κάνει σήμερα η Γαλλία, καθιστώντας υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, των καταστημάτων και των κλειστών αγορών.

Μέσω Twitter, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ανακοίνωσε το Σάββατο την υποχρεωτική χρήση μάσκας από σήμερα, καθώς η χώρα του εντείνει τις προσπάθειές της να περιοριστεί η αναζωπύρωση της COVID-19.

Η γαλλική κυβέρνηση επιταχύνει τα σχέδιά της να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας, καθώς οι επιστημονικοί δείκτες καταδεικνύουν ότι ο κορονοϊός φαίνεται πως κερδίζει έδαφος στη χώρα, ειδικά σε περιοχές στα δυτικά και νότια περίχωρα του Παρισιού, οι οποίες είχαν σχετικά γλυτώσει από την πανδημία, όταν βρισκόταν στο απόγειό της μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου.

«Από τη Δευτέρα, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους», έγραψε ο Βεράν στο Twitter. «Αυτό αφορά καταστήματα, κτίρια ανοικτά για το κοινό, κλειστές αγορές και τράπεζες».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.