Βόμβα εξερράγη την Κυριακή σε πολυσύχναστη περιοχή στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 2 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 20, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η βόμβα εξερράγη κοντά σε μία από τις μεγαλύτερες κατασκηνώσεις διαδηλωτών που έχουν απομείνει. Τρία παιδιά υπέστησαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, το ένα εκ των οποίων υπέκυψε στα τραύματά του. «Ένα 12χρονο (κατ’ εκτίμηση) αγόρι πέθανε από τα τραύματα που υπέστη από την έκρηξη. Ένα ακόμα παιδί έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και ένα τρίτο συνεχίζει να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική», δήλωσε στο Ρόιτερς μια νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Ραμαθιμποντί, που βρίσκεται στο κέντρο της Μπανγκόκ.

Μία ακόμα 40χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από την επίθεση.

Σε δήλωσή της μέσω του Facebook, η πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα, η οποία δεν έχει εμφανιστεί δημόσια εδώ και αρκετές ημέρες, χαρακτήρισε αυτή την επίθεση βίας ως τρομοκρατία. «Καταδικάζω έντονα τη βία των τελευταίων ημερών… αφού χάθηκαν οι ζωές αθώων παιδιών», είπε. «Τα βίαια επεισόδια αποτελούν τρομοκρατικές πράξεις για πολιτικά οφέλη χωρίς καν να υπολογίζεται η ανθρώπινη ζωή».

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται για υποκίνηση της βίας, ενώ διαδηλωτές και αστυνομία ρίχνουν τις ευθύνες για τις βιαιότητες σε τρίτους.

Το Σάββατο ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών και έριξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στην περιοχή Κάο Σάμινγκ της ανατολικής επαρχίας Τρατ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα 5χρονο κορίτσι και να τραυματιστούν 41 ακόμα άτομα.