Σε συνομιλίας με τις αρχές της Βενεζουέλας κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο. Λίγες ημέρες νωρίτερα τρεις Αμερικανοί διπλωμάτες είχαν απελαθεί με την κατηγορία πως υποκινούσαν βίαιες διαδηλώσεις, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

«Ο Ομπάμα λέει πως θα έπρεπε να έχουμε συνομιλίες, οπότε σας καλώ σε διάλογο, πρόεδρε Ομπάμα, ζητώ διάλογο ανάμεσα στην επαναστατική Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ και την κυβέρνησή τους», τόνισε ο Μαδούρο.
 
Την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε κριτική στη κυβέρνηση του Μαδούρο για τη σύλληψη διαδηλωτών και την κάλεσε να επικεντρωθεί στα «δικαιολογημένα παράπονα» του λαού της.

Την ίδια ώρα ο φυλακισμένος ηγέτης των διαδηλωτών Λεοπόλδο Λόπες κάλεσε τους διαδηλωτές σε ειρηνικές διαδηλώσεις παρά τη βία που έχει ήδη κοστίσει τη ζωή τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων.

«Είμαι καλά, σας καλώ να μην τα παρατήσετε, ούτε κι εγώ θα τα παρατήσω», αναφέρει ο Λόπες σε χειρόγραφο μήνυμά του που πέρασε στη γυναίκα του στις φυλακές του Καράκας και στη συνέχεια αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Τουλάχιστον εκατό πολίτες και 37 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ενώ οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για βαρβαρότητα και φόνους.