Αποτροπιασμό προκαλούν τα ευρήματα των ιατροδικαστών που εξέτασαν το κακοποιημένο 19 μηνών βρέφος στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν σήμερα στο Δικαστήριο και τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΙΓΜΑ στην Λεμεσό, Λουκάς Σπαθάρης, οι ιατροδικαστές εντόπισαν εκχυμώσεις στη δεξιά καρδιακή χώρα, σημάδια από δάκτυλα τόσο στο πρόσωπο όσο και στο πιγούνι αλλά και μικρόκτυπήματα στη σιαγόνα του βρέφους.

Παράλληλα εντοπίστηκαν γρατζουνιές και πολλαπλά σημάδια που οδηγούν στο συμπέρασμα της παραμέλησης παιδιού όπως δερματίτιδα και σύγκαμα.

Γι’ αυτό το λόγο θεωρήθηκε αναγκαίο το βρέφος να διακομισθεί στο Μακάρειο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Οι ιατροδικαστές  συμφώνησαν ότι όλα τα ευρήματα σημειώθηκαν 20 ημέρες πριν, σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Η 24χρονη μητέρα του παιδιού δεν παραδέχθηκε τις κατηγορείς και ζήτησε από το Δικαστήριο να μείνει ελεύθερη και υπό παρακολούθηση στο σπίτι, κάτι που δεν έγινε δεκτό και διατάχθη η διήμερη κράτησή της.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες τον τελευταίο καιρό οι δύο τους (πατέρας και μητέρα) είχαν εναντίον τους τέσσερις υποθέσεις που αφορούσαν βία στην οικογένεια. Τις καταγγελίες είχε προχωρήσει η μητέρα του 27χρονου πατέρα του παιδιού.

Τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου την ερχόμενη Παρασκευή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.