Δεν θα παραστεί ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ στην αποδοχή του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που θα γίνει στην εθνική διάσκεψη του κόμματος τον Αύγουστο, εξαιτίας ανησυχιών για τον κορονοϊό.

Ο 86χρονος γερουσιαστής της Αϊόβα ήταν παρών σε όλες τις εθνικές διασκέψεις του Κόμματος, από την πρώτη εκλογή του στη Γερουσία το 1980, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η απόφασή του να μην ταξιδέψει στη Φλόριντα για τη φετινή διάσκεψη αντανακλά τις ευρύτερες ανησυχίες που υπάρχουν για την πραγματοποίηση μαζικών συγκεντρώσεων, καθώς τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό αυξάνονται στην Πολιτεία.

«Δεν θα πάω εξαιτίας της κατάστασης με τον κορονοϊό» δήλωσε ο Γκράσλεϊ χθες στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Des Moines Register.

Στις ΗΠΑ ξεπεράστηκε χθες Δευτέρα το όριο των 130.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ η χώρα κατέγραψε νέο εξαιρετικά ανησυχητικό ημερήσιο απολογισμό νέων κρουσμάτων μόλυνσης, που ανήλθαν σε σχεδόν 55.000, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.