Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον επέκρινε σήμερα τη βρετανική κυβέρνηση για τη «χαώδη» απόφαση που έλαβε για το άνοιγμα της χώρας στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό αλλά δήλωσε πως είναι πιθανόν το Εδιμβούργο να συμφωνήσει με τη λίστα της κυβέρνησης στο Λονδίνο για τις χώρες χαμηλού κινδύνου.

«Είναι πιθανόν, πολύ πιθανόν ότι θα είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε για τη λίστα των χώρων που το Ηνωμένο Βασίλειο χαρακτήρισε ”χαμηλού κινδύνου”, αν και χρειάζεται να έχουμε μια σωστή αξιολόγηση αυτής»,  είπε η Στέρτζον, προσθέτοντας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία για τις λεγόμενες χώρες μεσαίου κινδύνου.

Η Στέρτζον δήλωσε ότι η λίστα των χωρών για την οποία προσπάθησε σήμερα η κυβέρνηση στο Λονδίνο να εξασφαλίσει τη συμφωνία της αποκεντρωμένης κυβέρνησης της Σκωτίας είναι διαφορετική από τον κατάλογο των χωρών που παρουσιάστηκε την Παρασκευή.

«Όταν το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο, όπως τώρα, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να παρασυρθούμε από την χαώδη -ας είμαστε ειλικρινείς για αυτό- διαδικασία λήψης αποφάσεων μιας άλλης κυβέρνησης», δήλωσε η Στέρτζον.

«Είχαμε συχνά περιορισμένη ή και μηδενική ενημέρωση για τις προτάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και αυτό έχει σημασία διότι κάποιες από τις κρίσεις που εμπλέκονται εδώ είναι δύσκολες και περίπλοκες», δήλωσε η Στέρτζον για τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τα ταξίδια.