Μεγάλη αύξηση των θανάτων στις Βρυξέλλες το τελευταίο 3μηνο

Κυρίως γυναίκες εκείνες που φεύγουν από τη ζωή


ΚΟΣΜΟΣ
22:57
29/06/2020
Μεγάλη αύξηση των θανάτων στις Βρυξέλλες το τελευταίο 3μηνο
1
loading

Κατακόρυφη αύξηση στους θανάτους καταγράφηκε στις Βρυξέλλες, από τις αρχές Μαρτίου μέχρι το τέλος Μαΐου σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας του Βελγίου. Ειδικότερα, σημειώθηκε άνοδος 50%.

Το διάστημα από 1η Μαρτίου μέχρι 31 Μαΐου, οι θάνατοι από κάθε αιτία στο Βέλγιο αυξήθηκαν κατά 28,8% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που οφείλεται και στην πανδημία του κορονοϊού.

Το πρώτο διάστημα, οι περισσότεροι που έχαναν τη ζωή τους ήταν άνδρες, ωστόσο αυτό αντιστράφηκε με αποτέλεσμα να σημειωθεί αύξηση στους θανάτους των γυναικών κατά 30,5%.

«Ο πληθυσμός αποτελείται στην πλειοψηφία από γυναίκες, διότι ζουν περισσότερο» εξηγεί ο ιολόγος Υβ Βαν Λατέμ στην εφημερίδα Le Soir.

Επιπροσθέτως, παρατηρήθηκε άνοδος 44% στους θανάτους των ανθρώπων ηλικίας 85 ετών και άνω, ενώ στο ίδιο τρίμηνο μειώθηκε πάνω από 50% ο αριθμός των νέων μέχρι 24 ετών που έχασαν τη ζωή τους από οποιαδήποτε αιτία.

Συνολικά στο Βέλγιο, τα χειρότερα ποσοστά καταγράφηκαν τον Απρίλιο με περισσότερους από 15.000 θανάτους. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό εδώ κι έναν αιώνα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Joun From NY

    Άρα οι νέοι γιατί έχασαν τις δουλειές τους και τους μαντρωσαν μεσα; Γιατί δεν κλείδωσαν μέσα τους άνω των 65 που δεν έχουν και δουλειές και να συνεχίζονταν η ζωή κανονικα; Θ απολογηθεί κάνεις η θα κάνουν τους κινέζους;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει