Ιταλία και Ισπανία επιθυμούν διακαώς να ανοίξουν τα σύνορα

Κοινή επιστολή των χωρών προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημοσίευσε η εφημερίδα La Repubblica


ΚΟΣΜΟΣ
20:34
05/06/2020
Ιταλία και Ισπανία επιθυμούν διακαώς να ανοίξουν τα σύνορα
2
loading

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, στην ηλεκτρονική της έκδοση δημοσίευσε κοινή επιστολή της ιταλικής και της ισπανικής κυβέρνησης προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με την οποία ζητείται να ανοίξουν το γρηγορότερο δυνατό τα σύνορα των χωρών μελών της Ένωσης.

Οι δυο πρωθυπουργοί, Τζουζέπε Κόντε και Πέδρο Σάντσεθ, εκφράζουν την άποψη ότι πρέπει να ισχύσει και πάλι η πλήρης ελευθερία μετακίνησης στο εσωτερικό της Ένωσης και της ζώνης Σένγκεν, με κριτήρια ασφαλείας τα οποία μπορούν να καθοριστούν από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

Παράλληλα, ζητούν την υιοθέτηση κοινών υγειονομικών κριτηρίων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον τομέα των μεταφορών, με πρωτόκολλα που να υπογραφούν από όλες τις χώρες μέλη. «Ιταλία και Ισπανία βιάζονται να φτάσουμε σε έναν σαφή καθορισμό των κανόνων, ώστε η τουριστική περίοδος να μπορέσει να ξαναρχίσει το συντομότερο δυνατό», σχολιάζει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Υπάρχει και πιο πάνω Ευρώπη

    Ανοίξτε τα σύνορα να φύγουν μερικές χιλιάδες μεταναστών προς τα βόρεια!

  2. avatar Νησιώτης

    Ανοίξτε τα σύνορα επιτέλους, όλη η Ευρώπη θέλει να τα ανοίξει και έχεις τον Κυριάκο να μας έχει στην απομόνωση με το έτσι θέλω.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει