Ο Anton Casey, ένας Βρετανός τραπεζίτης που έχει παντρευτεί την Μις Σιγκαπούρη του 2003, προξένησε μια θύελλα διαμαρτυριών με τα αρνητικά του σχόλια για τους φτωχούς πολίτες της Σιγκαπούρης.

Τα σχόλια που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκαναν το γύρο του διαδικτύου σε ελάχιστο χρόνο ξεσηκώνοντας την κοινή γνώμη, αφού επέλεξε να στοχεύσει ευαίσθητους τομείς της πόλης, όπως την ξενοφοβία και τη συνεχή ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Casey που είναι βασικός μέτοχος της «Crossinvest Asia» δημοσίευσε δυο φωτογραφίες του γιου του: στην πρώτη εμφανιζόταν στο Μετρό υπό τον τίτλο «Μπαμπά, που είναι το αμάξι σου και ποιοι είναι όλοι αυτοί οι φτωχοί άνθρωποι;», ενώ στη δεύτερη φαινόταν ο γιος του σε μια ασημί Πόρσε με τον υπότιτλο, «Ahhhhhhhhh, ξανά με τον γιο μου. Επιτέλους όλα είναι φυσιολογικά, ειδικά τώρα που έδιωξα τη βρωμιά των Δημόσιων Μέσων μετακίνησης από πάνω μου!».

Ακόμα και αν ο τραπεζίτης παραδέχτηκε δημόσια το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη, σβήνοντας μάλιστα τον λογαριασμό του στο Facebook, η καταιγίδα αρνητικών σχολίων δεν σταμάτησε, μάλιστα δέχτηκε και απειλές κατά της ζωής του, αλλά και την απάντηση ενός υπουργού της κυβέρνησης.

Πολλοί είναι εκείνοι που τον προέτρεψαν να αφήσει τη Σιγκαπούρη ενώ ο διευθυντής στην εταιρία που εργάζεται με δημόσια δήλωσή του ανέφερε πως τα σχόλια του Casey ήταν «κακόγουστα» και πως «θα του αποδοθούν οι ευθύνες που του αναλογούν».

Ο υπουργός εξωτερικών K Shanmugan, σε σχόλιό του στο Facebook έγραψε, «όπως πολλοί στη Σιγκαπούρη, αισθάνομαι πραγματικά δυσαρεστημένος και προσβεβλημένος από την συγκεκριμένη δημοσίευση. Πρόκειται για κατάπτυστη θέση, λανθασμένη, απαράδεκτη και εξαιρετικά προσβλητική. Χαίρομαι που η κοινή γνώμη ενώθηκε για να καταδικάσει τα λεγόμενά του και την ίδια ώρα ελπίζω να μην σημειωθούν άσχημα περιστατικά εναντίον του Casey και της οικογένειάς του».