Βάσει της τελευταίας επίσημης καταγραφής από το πανεπιστήμιο John Hopkins, οι ΗΠΑ έχουν 97.948 θανάτους και 1.653.904 κρούσματα κορονοϊού. Ωστόσο, η εξάπλωση του ιού δεν έχει γίνει με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις περιοχές, όπως και σε όλες τις πολιτείες της χώρας. Έτσι, κάποιοι παίρνουν την πανδημία πιο αψήφιστα…

Ένα βίντεο από πάρτι όπου εμφανίζονται εκατοντάδες άνθρωποι με μαγιό, ο ένας δίπλα στον άλλο, να πίνουν κοκτέιλ κάτω από τον ήλιο, σε μια πισίνα στο Μιζούρι, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Μάλιστα, προκάλεσε τόσο ενδιαφέρον, καθώς έχει συγκεντρώσει πάνω από 16 εκατομμύρια θεάσεις, καθώς τροφοδοτούνται οι φόβοι για μια βιαστική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, την ώρα που η Covid-19 συνεχίζει να απειλεί.

Το σκηνικό εκτυλίχθηκε το Σάββατο (23/05) σε ένα bar-restaurant που διαθέτει πισίνα, στις όχθες της λίμνης Όζαρκς, στις κεντρικές ΗΠΑ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν υπάρχει ανησυχία Covid στη λίμνη Όζαρκς», έγραφε σε μήνυμα στο Twitter ο Σκοτ Πάσμορε, ένας τηλεοπτικός δημοσιογράφος, καθώς κατέγραφε το πάρτι από την ταράτσα του μπαρ, παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων, με ποτήρια στο χέρι, μέσα στην πισίνα.

Η πολιτεία του Μιζούρι ήρε την 4η Μαΐου μέρος των περιορισμών για τις συναθροίσεις και τα μπαρ και τα εστιατόρια, ωστόσο οι οδηγίες περί κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης προφανώς δεν έγιναν σεβαστές.

Το Μιζούρι βρίσκεται μεταξύ των λιγότερο πληγεισών αμερικανικών πολιτειών με 12.00 κρούσματα και 681 θανάτους. Η κομητεία Μίλερ, όπου βρίσκεται το μπαρ, έχει καταγράψει μονάχα 4 κρούσματα.