Όσοι λατρεύουν το σερφ αναζητούν μανιωδώς τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες που θα δημιουργήσουν τα πολυπόθητα κύματα. Στην Αυστραλία όμως βρίσκεται η μεγαλύτερη πισίνα με κύματα στον κόσμο, που σίγουρα αποτελεί έναν παράδεισμο για τους σέρφερ!

Η πισίνα γεννά 2.000 κύματα την ώρα με την τεχνολογία «5 Waves», μιμείται το φούσκωμα που υπάρχει στον ωκεανό, με τα κύματα να έρχονται ανά δυάδες ή εξάδες και να σκάνε πάνω σε ειδικά διαμορφωμένους ύφαλους.

Η τεχνολογία «5 Waves» δημιουργεί ομόκεντρα κύματα τα οποία διακτινίζονται προς τα έξω από την κεντρική συσκευή κυμάτων. Σκάνε πάνω σε μια ποικιλία υφάλων και ακτογραμμών, με διαφορετικές ταχύτητες, σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Μέχρι και 10 διαφορετικά κύματα γεννώνται από κάθε έναν παλμό της κεντρικής συσκευής αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η πισίνα έχει πέντε πίστες: στο πρωτο επίπεδο πάνε οπι αρχάριοι που μαθαίνουν να ισορροπούν πάνω στη σανίδα, στο δεύτερο επίπεδο οι σέρφερ μαθαίνουν να κάνουν στροφές πάνω στη σανίδα και μετά υπάρχει η πίστα των προχωρημένων, όπου τα κύματα έχουν μεγάλη κλίση. Οι επαγγελματίες πάνε στα δύο τελευταία επίπεδα, με τα κύματα εκεί να ξεπερνούν τα δύο μέτρα!

«Το πιο δύσκολο στο σέρφινγκ είναι η επανάληψη. Στα σπορ, μπορείς να έχεις επανάληψη, με επίμονη εξάσκηση σε ένα περιβάλλον που είναι σταθερό. Έως σήμερα, στο σέρφινγκ απλά δεν μπορούσες να το έχεις αυτό. Με (την τεχνολογία) “5 Waves” μπορείς να ανεβαίνεις τα επίπεδα και τις κατηγορίες κυμάτων προς καταστάσεις που συνιστούν μεγαλύτερη πρόκληση. Μπορείς να εξασκείς και να επαναλαμβάνεις αυτό που επιθυμείς και ο βαθμός βελτίωσής σου θα είναι υψηλότερος» εξηγούν οι άνθρωποι πίσω από τη Surf Lakes.

Περισσότερες πληροφορίες στο surf-lakes.com.au