Άλλοι 1.015 άνθρωποι προστέθηκαν στον ατέλειωτο κατάλογο των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάντως αυτός ο ημερήσιος απολογισμός ήταν ο χαμηλότερος του τελευταίου μήνα, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι νέοι θάνατοι, από την Κυριακή στις 20:30 ως χθες Δευτέρα την ίδια ώρα (03:30 σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας) αυξάνουν σε 68.689 το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς στον κόσμο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οι ημερήσιοι απολογισμοί των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ δεν έχουν πέσει κάτω από τα χίλια από τις αρχές του Απριλίου. Από τα μέσα του περασμένου μήνα, η χώρα παραμένει σ’ ένα «πλατό» από το οποίο δυσκολεύεται να κατέβει.

Στις ΗΠΑ καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στον πλανήτη — σχεδόν 1,2 εκατ. —, πάντως 187.180 άνθρωποι έχουν θεραπευτεί.

Γερμανία: 139 θάνατοι, 685 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

Άλλοι 139 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο, όπου το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού αυξήθηκε σε 6.831, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut, το οποίο είναι ειδικευμένο στις μολυσματικές ασθένειες. Ο ημερήσιος απολογισμός θυμάτων είναι σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (43).

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθε σε 685, με το σύνολο να φθάνει πλέον τα 163.860, κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. Ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας μοιάζει να σταθεροποιείται με βάση το δεδομένο αυτό, καθώς ο σημερινός αριθμός είναι ελάχιστα αυξημένος από αυτόν της προηγουμένης (679).

Μεξικό: 117 θάνατοι, 1.434 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

Αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 117 νέοι θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και 1.434 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να αυξάνεται έτσι σε 2.271 νεκρούς επί συνόλου 24.905 κρουσμάτων.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας έχουν τονίσει ωστόσο επανειλημμένα ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό πιθανότατα είναι πολλαπλάσιος αυτού που καταγράφεται επίσημα.

Βραζιλία: 263 νέοι θάνατοι και 4.075 νέα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε σήμερα πως καταγράφηκαν στη χώρα 263 νέοι θάνατοι εξαιτίας του νέου κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, καθώς και 4.075 νέα κρούσματα του ιού.

Η λατινοαμερικάνικη χώρα πλέον καταμετρά συνολικά 105.222 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 και 7.288 θανάτους.

Τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4% συγκριτικά με την προηγούμενη μέρα, ενώ οι θάνατοι κατά 3,7%.

Κίνα: Κανένα κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην κοινότητα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα κατέγραψε ένα νέο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, από τρία την προηγουμένη, το οποίο ήταν εισαγόμενο, κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν εντοπίζονται άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσβληθεί μεταξύ των ταξιδιωτών που φθάνουν από το εξωτερικό. Με τον εντοπισμό του ασθενούς στη Σαγκάη, τα κρούσματα του είδους έφθασαν τα 1.676, ενώ το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 ανήλθε ως χθες σε 82.881.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος ασθενούς εξαιτίας της COVID-19. Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο νέος κορονοϊός παρέμεινε αμετάβλητος, στους 4.633 νεκρούς, επισήμως.

Η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας ενημέρωσε ακόμη ότι εντοπίστηκαν 15 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων, δύο περισσότερες από την προηγουμένη.

Ν.Ζηλανδία: Κανένα κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό για δεύτερη συναπτή ημέρα

Οι υγειονομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας δεν κατέγραψαν κανένα νέο κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό το προηγούμενο εικοσιτετράωρο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν σήμερα, διευκρινίζοντας ότι η έκβαση των συνομιλιών της κυβέρνησής της με αυτή την Αυστραλία για την επανέναρξη των ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Οι κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής συζητούν το άνοιγμα των συνόρων τους, καθώς θεωρούν ότι κατάφεραν να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.