Στο πλαίσιο μιας έρευνας για ένα εκτεταμένο δίκτυο εμπορίας όπλων, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στη Γαλλία σαράντα πέντε ύποπτοι, όπως ανακοίνωσε η Χωροφυλακή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σώματος αυτού, οι συλληφθέντες φέρονται ότι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες πολεμικών όπλων και πυρομαχικών τα οποία προέρχονταν από τα Βαλκάνια από το 2009.

Η επιχείρηση της χωροφυλακής διεξήχθη σε διάφορες τοποθεσίες στην περιφέρεια του Παρισιού, στην κεντρική και στη νότια Γαλλία, καθώς και στο εξωτερικό.

Οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη το μεσημέρι.

Την 14η Φεβρουαρίου 2012, στο πλαίσιο μιας άλλης έρευνας για κλεπταποδοχή στο σπίτι ενός άνδρα που κατοικούσε στο νομό του Άνω Μάρνη, στη ανατολική Γαλλία, οι αρχές είχαν ανακαλύψει διάφορα πιστόλια και τουφέκια, περιλαμβανομένων και πολεμικών όπλων, καθώς και χιλιάδες σφαίρες.

Οι πρώτες συνακόλουθες έρευνες οδήγησαν την γαλλική αστυνομία σε ένα δίκτυο στη Σλοβακία. Στο πλαίσιο των ερευνών, οι χωροφύλακες ανακάλυψαν άνδρες οι οποίοι αγόραζαν όπλα, πυρομαχικά και άλλο υλικό για το δίκτυο αυτό και συνεργάζονταν με ένα δεύτερο δίκτυο, που προερχόταν από βαλκανικές χώρες.

Πολλές εκατοντάδες όπλα και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και άλλου εξοπλισμού είχαν διακινηθεί από τα δύο δίκτυα αυτά από το 2009.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι γνωστά μέλη του υποκόσμου, σύμφωνα με τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας που διεξάγουν την έρευνα.