Τους 70 έφτασε ο απολογισμός των τραυματιών μετά τον εκτροχιασμό ενός τρένου του προαστιακού σιδηροδρόμου North Metro στην περιοχή του Μπρόνξ που κόστισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι 11 από τους τραυματίες διακομίστηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

«Αν συνέβαινε αυτό μια καθημερινή, όπου το τρένο θα ήταν γεμάτο επιβάτες, η καταστροφή θα ήταν τεράστια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επίτροπος του πυροσβεστικού σώματος, Σαλβατόρε Κασάνο.

Ο εκτροχιασμός του τρένου συνέβη σε μια δασώδη περιοχή όπου συναντώνται τα ποτάμια Χάντσον και Χάρλεμ. Τουλάχιστον ένα βαγόνι ανατράπηκε κοντά στις όχθες του ποταμού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα πιθανά αίτια του ατυχήματος.

«Το συγκεκριμένο σημείο είναι επικίνδυνο», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο. «Τα τρένα κινούνται με περίπου 110 χιλιόμετρα την ώρα στην ευθεία και επιβραδύνουν στα 50 χιλιόμετρα μόλις φτάσουν κοντά στην καμπύλη των γραμμών. Είναι ένα επικίνδυνο κομμάτι του σιδηροδρομικού δικτύου», είπε.

Ένας επιβάτης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό WABC πως το τρένο κινείτο με «μεγαλύτερη ταχύτητα» από ότι συνήθως. «Ο οδηγός επιτάχυνε πολύ στις στροφές και δεν καταλάβαινα γιατί. Ξαφνικά το τρένο εκτροχιάστηκε», είπε.

Η λειτουργία της γραμμής αυτής, η οποία ενώνει την πόλη της Νέας Υόρκης με τα προάστιά της, ανεστάλη λόγω του δυστυχήματος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.