Ο πρωθυπουργός στην Ολλανδία προσέφερε διαβεβαιώσεις εν μέσω του παγκόσμιου ξεσπάσματος του κορονοϊού, ξεκαθαρίζοντας στους πολίτες ότι δεν υπάρχει έλλειψη χαρτιού υγείας.

«Ναι, έχω αρκετό», είπε ο Μαρκ Ρούτε σε έναν καταναλωτή στη διάρκεια ανεπίσημης συνομιλίας κατά την επίσκεψή του σε ένα σουπερμάρκετ σε ένδειξη υποστήριξης προς τους εργαζομένους. «Το έχουνε πάλι στα ράφια».

«Όμως υπάρχει αρκετό σε όλη τη χώρα για τα επόμενα δέκα χρόνια», είπε. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Ολλανδός πρωθυπουργός ανέφερε επίσης πως «Μπορούμε όλοι να κάνουμε κακά για δέκα χρόνια».

Τα ράφια των ολλανδικών σουπερμάρκετ έχουν ξαναγεμίσει στην πλειονότητά τους έπειτα από ένα επεισόδιο συσσώρευσης αποθεμάτων από τους καταναλωτές, που είχε ως αποτέλεσμα να αδειάσουν, την περασμένη εβδομάδα.

Έκλεισαν μέχρι τις 31 Μαρτίου όλα τα ξενοδοχεία των θέρετρων της Ερυθράς Θάλασσας

Όλα τα ξενοδοχεία των τουριστικών περιφερειών της Χουργκάντα και του Νοτίου Σινά έκλεισαν μέχρι τις 31 Μαρτίου, με αποφάσεις των δύο Κυβερνητών, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Έτσι, με δεδομένη και την πλήρη απουσία των τουριστών, καθώς ανεστάλησαν από σήμερα και όλες οι διεθνείς πτήσεις από και προς την Αίγυπτο, σε όλα τα ξενοδοχεία αυτά, στο Σαρμ Ελ Σέιχ, τη Μάρσα Άλαμ, το Ντάχαμπ, τη Νουέμπα, την Τάμπα και φυσικά τη Χουργκάντα και την Γκούνα, ξεκίνησε μία μεγάλη εκστρατεία απολύμανσης.

Όλοι οι υπάλληλοι των εν λόγω ξενοδοχείων παραμένουν στα ξενοδοχεία μέχρι τις 31 Μαρτίου, ως ένα ακόμη μέτρο προφύλαξης για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού.

Μόνον τα μέτρα αυτά θα στοιχίσουν πάνω από ένα δισεκ. ευρώ, αλλά «η ασφάλεια των πολιτών είναι πάνω από όλα», δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.