Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σομαλία έπειτα από την επίθεση των αλ Σεμπάμπ εναντίον αστυνομικού, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές και αυτόπτες μάρτυρες.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Μπελεντουέινε, βόρεια της πρωτεύουσας Μογκαντίσου. Μέλη της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ εισέβαλαν στο συγκρότημα κτηρίων της αστυνομίας. Πρόκειται για οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα και είχε εξαπολύσει αιματηρή επίθεση εναντίον ενός εμπορικού κέντρου της Κένυας το Σεπτέμβριο.

Πυροβολισμοί ακούγονταν από το αστυνομικό τμήμα μέχρι νωρίς το απόγευμα, ενώ οι κάτοικοι έσπευδαν να βρουν καταφύγιο. Μέλη της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης και σομαλοί στρατιώτες περικύκλωσαν το συγκρότημα και άνοιξαν πυρ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τότε τερματίστηκαν οι πυροβολισμοί στο εσωτερικό.

Επτά πολίτες, 10 αντάρτες και 11 αστυνομικοί σκοτώθηκαν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της σομαλικής κυβέρνησης Αμπντιραχμάν Οσμάν, αριθμοί που επιβεβαιώθηκαν από αρκετούς αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.

Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα έπεσε πάνω στην πύλη του συγκροτήματος και στη συνέχεια οι αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον του συγκροτήματος της αστυνομίας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο συνταγματάρχης Ντιμπάντ Οσμάν, εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στην Μπελεντουέινε, σημείωσε ότι οι αντάρτες, αφού απέτυχαν να ανατινάξουν την πύλη, προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν για να μπουν στο συγκρότημα.

«Κάποιοι αντάρτες σκοτώθηκαν από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου, ενώ άλλοι σκοτώθηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να σκαρφαλώσουν στον τοίχο. Οι δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς», πρόσθεσε ο ίδιος.