Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στη Γερμανία ξεπερνά σήμερα τους 400, ενώ τέσσερα άτομα που νοσηλεύονταν στη Ρηνανία-Παλατινάτο έλαβαν σήμερα εξιτήριο. Το μοναδικό κρατίδιο της χώρας στο οποίο δεν έχει καταγραφεί κρούσμα Covid-19 είναι η Σαξονία-Άνχαλτ, ενώ τα περισσότερα εντοπίζονται στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (230), στη Βάδη-Βυρτεμβέργη (80) και στη Βαυαρία (66).

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», οι περισσότεροι μολύνθηκαν από τον φονικό ιό εντός της χώρας, ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων κατέστη εφικτή η ανίχνευση όσων είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Παράλληλα, τη στιγμή που δεκάδες σχολεία στη Γερμανία παραμένουν κλειστά λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, μαθητές σχολείων από το Βρανδεμβούργο βρίσκονται σε εκδρομή στη Βόρεια Ιταλία και θα πρέπει να εξεταστούν αμέσως μετά την επιστροφή τους, το Σάββατο (07/03).

Συνολικά 87 άτομα, μεταξύ των οποίων 70 μαθητές από τρία σχολεία του Πότσνταμ, βρίσκονται αυτές τις μέρες στον ιταλικό βορρά και, σύμφωνα με τη διευθύντρια της αρμόδιας υπηρεσίας του κρατιδίου, Κριστίνα Μπεμ, θα εξεταστούν προληπτικά σε δύο ημέρες.

Η ίδια τόνισε ότι κάποια παιδιά παρουσιάζουν «ύποπτα» συμπτώματα -μερικά μάλιστα πριν ακόμη από το ταξίδι- αλλά, όπως διευκρινίστηκε, η περιοχή της Ιταλίας όπου βρίσκονται δεν περιλαμβάνεται στις «υψηλού κινδύνου». Παρόλα αυτά, τόσο οι μαθητές όσο και οι συνοδοί τους και οι οδηγοί των λεωφορείων που τους μεταφέρουν θα τεθούν σε απομόνωση για 24-48 ώρες, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αποτροπής εξάπλωσης του ιού, η αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει 7.100 πτήσεις έως το τέλος του μήνα, καθηλώνοντας περισσότερα από 150 αεροσκάφη, ενώ συνεχίζονται οι ακυρώσεις και αναβολές εκδηλώσεων.

Όπως προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Ipsos, σχεδόν ένας στους πέντε (19%) Γερμανούς ανησυχεί για τις οικονομικές συνέπειες που μπορεί να έχει η εξάπλωση του ιού, ενώ το 31% θεωρεί ότι υπάρχει «σοβαρή» ή «πολύ σοβαρή» απειλή για τη χώρα.