Ο άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής και μύθος του μποξ, πλησιάζοντας τα 60 του χρόνια, αποκαλύπτεται χωρίς αποστροφές και ίχνος λογοκρισίας στην τελευταία του αυτοβιογραφία.

Το σεξ πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, οι συνεχείς εκρήξεις δολοφονικής βίας, οι μαραθώνιοι αλκοόλ και ναρκωτικών, μια περιουσία 300 εκατομμυρίων δολαρίων που εξαφανίστηκε μέχρι τελευταίας δεκάρας, μια αυτοκαταστροφική ζωή που όμως πάνω από όλα είναι ένα παιχνίδι, είναι μερικά από τα θέματα που περιέχονται στην αυτοβιογραφία του Mike Tyson που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα στην Αμερική.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο «Αδιαμφισβήτητη Αλήθεια» (Undisputed Truth) και όπως λέει ο ίδιος, πρόκειται για μια εξομολόγηση χωρίς λογοκρισία ούτε φτιασιδώματα.

Ο Tyson μιλάει χωρίς υπεκφυγές για την τραυματική του εφηβεία, την σωτηρία που βρήκε στη ζωή του μέσα στα ρινγκ και την έχασε μετά τον θάνατο του Cus D’Amico, που περισσότερο και από προπονητής του ήταν ο μέντοράς του.

Επίσης αναφέρεται στο βιβλίο η καταδίκη του και η φυλάκισή του για τον βιασμό της Desiree Washington και για τα χρόνια που πέρασε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Όπως αφηγείται στη φυλακή έζησε μια πολύ καλή ζωή αφού υπήρχε μια ουρά από γυναίκες που τον επισκέπτονταν καθημερινά και ήθελαν να κάνουν σεξ μαζί του.

Ήταν τέτοια η «καλοπέραση» που μόλις αποφυλακίστηκε ήθελε να «ξεριζώσει το κεφάλι κάποιου», ίσως του μισητού του πρώην μάνατζέρ του Don King, για να επιστρέψει στην φυλακή!

Σήμερα ο Tyson περιγράφει την ζωή του σαν μια διαρκή και επίπονη προσπάθεια να μην ξεφύγει από τα νορμάλ πλαίσια, σαν οποιουδήποτε απλού πολίτη, αλλά δεν αρνείται πως νοσταλγεί τον καιρό που περνούσε τις νύχτες του στα στριπ κλαμπ συνοδευόμενος από γυναίκες και κοκαΐνη.