Συγκίνηση και οργή έχει προκαλέσει το σπαρακτικό βίντεο με τον 9χρονο Quaden που κλαίει, λέγοντας πως θέλει να πεθάνει επειδή έχει δεχθεί bullying για το ύψος του καθώς γεννήθηκε με νανισμό. Το παιδί έκλαιγε με λυγμούς και ζητούσε από τη μητέρα του ένα μαχαίρι για να αυτοκτονήσει.

Ένας κωμικός συγκέντρωσε πάνω από 225.000 δολάρια για να στείλει το αγόρι στη Disneyland ενώ το ποσό συνεχώς αυξάνεται. Ο Brad Williams, ίδρυσε μια σελίδα στο GoFundMe, ζητώντας από τον κόσμο να συγκεντρώσουν χρήματα για να δώσουν χαρά στο αγόρι.

Ο κωμικός, ο οποίος έχει επίσης γεννηθεί με νανισμό, έγραψε: «Δημιουργώ αυτό το GoFundMe για να κάνω γνωστό στον Quaden ότι ο εκφοβισμός δεν θα γίνει ανεκτός και ότι είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος που αξίζει χαρά».

«Θέλω ο Quaden και η μητέρα του να πετάξουν στην Αμερική, να τους φέρω σε ένα ωραίο ξενοδοχείο και να τους πάω στη Disneyland. Δεν το κάνω μόνο για τον Quaden, αλλά και για όποιον έχει δεχθεί bullying στη ζωή του και του είπαν πως δεν ήταν αρκετά καλός. Ας δείξουμε στον Quaden και σε άλλους ότι υπάρχει καλοσύνη στον κόσμο και πως την αξίζουν».

Ο κωμικός δήλωσε ότι εάν συγκεντρωθούν πάρα πολλά χρήματα, το πλεόνασμα θα προσφερθεί σε οργανώσεις που στηρίζουν θύματα εκφοβισμού.

Brad Williams you’re an absolute legend. We can’t wait to meet you in America. Thank you so much.

Posted by Stand Tall 4 Dwarfism on Wednesday, February 19, 2020

Το ίντερνετ πλημμύρισε μηνύματα στήριξης στον 9χρονο Quaden από την Αυστραλία

Τη στήριξή τους στον 9χρονο από την Αυστραλία, θύμα bullying, εκφράζουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο, μετά την κυκλοφορία του βίντεο που αποτυπώνει την απόγνωση και την απελπισία του

Η Yarraka Bayle ήταν εκείνη που ανέβασε στα social media βίντεο με τον γιο της Quaden να κλαίει, έχοντας γίνει στόχος στο σχολείο του, επειδή πάσχει από νανισμό.

«Αυτό κάνει το bullying» λέει εκείνη στο βίντεο, στο οποίο ο μικρός λέει πως θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του. Η μητέρα του Quaden περιγράφει το ανελέητο bullying που δέχεται καθημερινά ο γιος της. Η οικογένεια- Αβορίγινες της Αυστραλίας- ζει στο Κουίνσλαντ.

Το βίντεο, που έχει εκατομμύρια views, έφερε την έκφραση στήριξης στον 9χρονο και μηνύματα με το hashtag #WeStandWithQuaden.

Μεταξύ άλλων διασημοτήτων, ο ηθοποιός Χιου Τζάκμαν και ο μπασκετμπολίστας Ενές Καντέρ μίλησαν για το θέμα, ενώ γονείς σε άλλες χώρες ανέβασαν βίντεο-μηνύματα από τα παιδιά τους.

«Quaden, είσαι πιο δυνατός από όσο ξέρεις» του είπε ο Τζάκμαν, «ό,τι και να γίνει έχεις στο πρόσωπό μου έναν φίλο».

«Αυτό είναι ένα από τα πιο σκληρά βίντεο που έχω δει» έγραψε ο Καντέρ από την πλευρά του. «Δεν υπάρχει θέση σε αυτόν τον κόσμο για τους bullies».

 

Η φράση #StopBullying είναι trend σήμερα, καθώς οι χρήστες μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες και στέλνουν στον Quaden το μήνυμα «να είναι δυνατός».

Μηνύματα φιλίας στέλνουν επίσης και παιδιά από διάφορες χώρες.

Ο Αμερικανός κωμικός Brad Williams, που πάσχει από την ίδια Αχονδροπλασία, συγκέντρωσε πάνω από 25.000 δολάρια σε λιγότερο από μία μέρα, για να κάνει η οικογένεια του Quaden ταξίδι στην Ντίσνεϊλαντ.

 

«Δεν είναι μόνο για τον Quaden, είναι για οποιονδήποτε έχει δεχθεί bullying στη ζωή του και του είπαν πως δεν ήταν αρκετά καλός» τόνισε. «Ας δείξουμε στον Quaden και τους άλλους πως υπάρχει καλό στον κόσμο και πως το αξίζουν αυτό το καλό».


Ο γιος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ Έρικ έγραψε πως το βίντεο ράγισε καρδιές, ενώ στο πλευρό του Quaden στάθηκαν και αθλητικές ομάδες στην Αυστραλία, με το πρωτάθλημα ράγκμπι να τον προσκαλεί να ηγηθεί της ομάδας σε έναν αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο.