Υπάρχει ένα ποτό που έχει κατηγορηθεί για ασέβεια κατά του χριστιανισμού και δεν είναι άλλο από το Jägermeister,το γνωστό λικέρ ή αλλιώς ο «άρχοντας των κυνηγών».

Στο λογότυπο της η εταιρεία απεικονίζει ένα ελάφι με ένα σταυρό ανάμεσα στα κέρατα του. Χθες το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι αυτό το σύμβολο δεν προσβάλλει τους χριστιανούς και τη θρησκεία τους και έδωσε προστασία στο λογότυπο, σύμφωνα με το Reuters.

Στην απόφαση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε την άρνηση της Ελβετικής Υπηρεσίας Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας να προστατεύσει το λογότυπο για διάφορα αγαθά και υπηρεσίες, όπως καλλυντικά, κινητά τηλέφωνα, υπηρεσίες ψυχαγωγίας και τηλεπικοινωνιών.

«H εντατική χρήση του έχει αντικαταστήσει τον θρησκευτικό χαρακτήρα του αμφισβητούμενου συμβόλου», αποφάνθηκε το δικαστήριο τονίζοντας ότι το λογότυπο δεν μπορεί να πληγώσει τα συναισθήματα των χριστιανών!

Το λογότυπο Jagermeister, που χρησιμοποιείται από το 1935, βασίζεται στον θρύλο του Hubertus, του προστάτη – άγιο των κυνηγών, ο οποίος έγινε χριστιανός ιεραπόστολος αφού συνάντησε ένα υπέροχο λευκό ελάφι με ένα λαμπερό σταυρό ανάμεσα στα κέρατα του, σχολίασε η εταιρεία.