Σχεδόν το μισό της βάρος έχασε μία 28χρονη από το Γουαιόμινγκ, η οποία είχε φτάσει τα 118 κιλά και πλέον δεν ένιωθε καθόλου καλά με τον εαυτό της.

Η Kassidy Caitlin Riekens είχε πολλές συνήθειες που δεν βοηθούσαν ούτε τα κιλά της ούτε τη φυσική της κατάσταση: κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ, ατελείωτα πάρτι.

«Ζούσα με πολύ ανθυγιεινό τρόπο πριν χάσω βάρος. Δύο με τέσσερις φορές την εβδομάδα έπινα κι έβγαινα, δεν ασκούμουν ποτέ και κάπνιζα ένα πακέτο τσιγάρα το διήμερο, το φαγητό μου ήταν χάλια» λέει η ίδια. «Μακαρόνια, ψωμί, τηγανητές πατάτες κάθε μέρα».

«Θυμάμαι ένα βράδυ είχα πάει σε μία συναυλία, για να φτάσεις έπρεπε να ανέβεις ένα σωρό σκαλιά. Χρειάστηκε να σταματήσω δέκα φορές. Ήταν εξευτελιστικό. Δεν μπορούσα να τρέξω, δεν μπορούσα να κάνω γυμναστική, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα χωρίς να λαχανιάσω».

Τα παραπανίσια κιλά της και η κακή φυσική της κατάσταση είχαν πολύ μεγάλες επιπτώσεις στο πώς αισθανόταν. Μισούσε τον εαυτό της μέσα κι έξω, ένιωθε ντροπή και ανασφάλεια.

Η Kassidy δεν μπορούσε επίσης να περπατήσει χωρίς να της κοπεί η ανάσα και πίστευε πως  ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής της είχε ως αποτέλεσμα να υποφέρει από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Ταυτόχρονα δεν έλειπαν και τα προσβλητικά σχόλια, όταν ήταν έξω. «Μια φορά κάποιος ρώτησε τον άνδρα μου: Γιατί βγαίνεις μαζί της; Είναι χοντρή».

«Ένιωθα πολύ άσχημα για τον εαυτό μου.Όχι μόνο επειδή δεν μου άρεσε η εμφάνισή μου αλλά κι επειδή δεν ήμουν ευχαριστημένη ούτε με τον εαυτό μου» εξηγεί. «Όταν είσαι ανασφαλής φαίνεται, και μπορεί αν σου βγάλει τον χειρότερό σου εαυτό. Ντρεπόμουν, ήμουν χαμένη. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως είχα επιτρέψει στον εαυτό μου να φτάσει σε αυτό το σημείο κι ένιωθα πως δεν είχα καμία ελπίδα».

Το 2015 η Kassidy έμεινε έγκυος και πέρασε μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη. Την ώρα που έφερνε στον κόσμο την κόρη της αποφάσισε πως έπρεπε να βάλει ένα τέλος. Λίγο μετά τη γέννησή της, άρχισε να χάνει βάρος.

«Είπα στον εαυτό μου “φτάνει”. Δεν ήθελα να ξανανιώσω τόσο μίζερα ποτέ ξανά. Δύο εβδομάδες μετά τη γέννηση της Harley έκανα τις αλλαγές που έπρεπε για να αλλάξω πορεία στη ζωή μου και δεν ξανακοίταξα πίσω ποτέ».

Η Kassidy άρχισε να ετοιμάζει η ίδια τα γεύματά της, φροντίζοντας να είναι υγιεινά. Άρχισε να πηγαίνει και στο γυμναστήριο.

«Τώρα τρώω πολύ καλύτερα. Έχω ροφήματα πρωτεΐνης, λαχανικά με κοτόπουλο, τρόφιμα χαμηλά σε υδατάνθρακες. Αν πεινάσω τρώω ακόμα ένα υγιεινό σνακ» εξηγεί στη Daily Mail.

Με το να προετοιμάζει η ίδια τα γεύματά της, να ασκείται και να παραμένει προσηλωμένη και αποφασιστική, η Kassidy είναι πλέον 72 κιλά. Παράλληλα έκοψε το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετώπισε ήταν η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η οποία αποτελούσε για εκείνη εμπόδιο στη γυμναστική. Κι έτσι πολλές φορές χρειάστηκε να ξεπεράσει τον πόνο της για να διατηρήσει το βάρος που έχανε.

«Η άσκηση έγινε για μένα δεύτερη φύση, όπως το να πλένω τα δόντια μου. Είναι για μένα προτεραιότητα, όπως όλες οι σημαντικές μου υποχρεώσεις».

«Ο κόσμος εντυπωσιάζεται από τα πόσα κιλά έχασα και μου ζητούν συμβουλές. Συνήθως προτείνω να το πηγαίνει κανείς μέρα-μέρα. Βρείτε μια υγιεινή συνταγή και φτιάξτε τη. Πηγαίντε στο γυμναστήριο και περπατήστε μισή ώρα. Στην αρχή θα είναι δύσκολο αλλά αν το συνεχίσετε, θα το πετύχετε. Είναι εφικτό για τον καθέναν, πρέπει απλώς να δηλώσεις πως κι εσύ μπορείς».