Ένας άνδρας στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του γιου του, προκειμένου να καρπωθεί τα χρήματα από την ασφάλειά του, κρίθηκε στη συνέχεια ένοχος και για τον θάνατο της γυναίκας του -για τον ίδιο λόγο.

Ο λόγος για τον Καρλ Κάρλσεν, ο οποίος είχε μπει στη φυλακή, καθώς κρίθηκε ένοχος για το ότι δολοφόνησε το παιδί του, στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι είχε κάνει κάτι αντίστοιχο με τη σύζυγό του, σε προγενέστερο χρόνο.

Ο 60χρονος είχε δολοφονήσει στην Κριστίνα Κάρλσεν το 1991, προκειμένου να προσθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό 200 χιλιάδες δολάρια, με το σχετικό συμβόλαιο που σύναψε με την ασφαλιστική εταιρεία να υπογράφεται 19 ημέρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή. Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί στην τουαλέτα του σπιτιού της, εγκλωβισμένη σε ένα παράθυρο.

Ο Καρλ Κάρλσεν είχε καταδικαστεί στη Νέα Υόρκη το 2013, πως δολοφόνησε τον γιο του σε ηλικία 23 ετών, προκειμένου να πάρει σε αυτήν την περίπτωση 700 χιλιάδες δολάρια. Ο Λέβι Κάρλσεν πέθανε πέντε χρόνια νωρίτερα (το 2008), όταν ένα φορτηγό έπεσε επάνω του, καθώς δεν το κράτησε ο γρύλος που το είχε σηκώσει.

Οι ανακριτές είχαν κρίνει πως η ιστορία αυτή σκηνοθετήθηκε, προκειμένου να μοιάζει με ατύχημα. Ωστόσο, τα στοιχεία έδειξαν πως δεν ίσχυε κάτι τέτοιο.

Στον Καρλ Κάρλσεν επιβλήθηκαν 15 χρόνια φυλάκισης, ποινή που ακόμη και τώρα εκτίει. Μάλιστα, όταν του ανακοινώθηκε η ετυμηγορία, το πρόσωπό του ήταν ανέκφραστο, κάτι που δημιούργησε αίσθηση.

Ωστόσο, στη συνέχεια υπήρξαν στοιχεία πως και ο θάνατος της συζύγου του δεν οφειλόταν σε ατύχημα. Έτσι, ο 60χρονος οδηγείται σε ακόμη μια δίκη, όπου έρχεται αντιμέτωπος με τα ισόβια.

Η υπόθεση της δολοφονίας της Κριστίνα Κάρλσεν άνοιξε ξανά όταν ο άντρας της οδηγήθηκε στη φυλακή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη New York Post, ο Καρλ Κάρλσεν αποδείχθηκε ότι έβαλε «τιμή» και στη δεύτερη σύζυγό του, την Σίντι Κάρλσεν. Όπως δήλωσε η γυναίκα, «εάν πέθαινα, θα του απέφερα 1,2 εκατομμύρια δολάρια».