Τα αμερικανικά εστιατόρια McDonald’s, μέσα σε τριάντα χρόνια λειτουργίας τους στην Ρωσία, κατάφεραν να έχουν μια εξέχουσα θέση στον χώρο της εστίασης, αφού σ’ αυτό το διάστημα, με την αλυσίδα των 700 και πλέον εστιατορίων που διαθέτει σήμερα τα οποία εντός του 2020 αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν τα 800, έχουν εξυπηρετήσει 6,2 δισεκατομμύρια πελάτες!

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε, ο γενικός διευθυντής του δικτύου των εστιατορίων McDonald’s στην Ρωσία, Μάρκ Κάρενα, ο οποίος επεσήμανε ότι για πρώτη φορά θα ανοίξουν εντός του 2020 εστιατόρια στο Βλαδιβοστόκ και το Χαμπάροφσκ, δηλαδή στην ρωσική Άπω Ανατολή.

Ο Μάρκ Κάρενα δήλωσε ότι η εταιρεία έχει επενδύσει στην Ρωσία από το 1990 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ πλήρωσε φόρους 167 δισεκατομμυρίων ρουβλίων. Η εταιρεία McDonald’s στην Ρωσία καλύπτει το 25% όλων των φορολογικών εισπράξεων που προέρχονται από τον κλάδο της εστίασης.

Το πρώτο McDonald’s άνοιξε στην Ρωσία στην πλατεία Πούσκιν της Μόσχας στις 31 Δεκεμβρίου του 1990. Τότε το εστιατόριο εξυπηρετούσε 30.000 πελάτες την ημέρα και έκανε εκείνη την ημέρα παγκόσμιο ρεκόρ την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του.

Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020 στο εστιατόριο McDonald’s στην πλατεία Πούσκιν της Μόσχας θα πωλούνται τα χάμπουργκερ, τσισμπεργκερ κτλ στις τιμές του 1990.

Το εστιατόριο αυτό ανακοίνωσε πάντως σήμερα στην ιστοσελίδα του ότι αναβάλει τις εορταστικές εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει για την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυση του, ακολουθώντας τις συστάσεις της κυβέρνησης της Μόσχας να αποφεύγονται οι μαζικές εκδηλώσεις εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.