Ένοχοι για λαθρεμπόριο ναρκωτικών κρίθηκαν από το δικαστήριο της πόλης Κράνι οκτώ κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αστυνομικής επιχείρησης κατά του οργανωμένου εγκλήματος στην ιστορία της Σλοβενίας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, \ηΗ δικαστής Αντριάνα Άχατσιτς ενέκρινε το κατηγορητήριο και καταδίκασε τους οκτώ σε ποινές που κυμαίνονται από έξι μήνες φυλάκιση έως δωδεκαετή κάθειρξη για διακίνηση ηρωίνης, κοκαΐνης, μαριχουάνας και αμφεταμινών.

Οι υψηλότερες ποινές επιβλήθηκαν σε πέντε κατηγορούμενους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (τέσσερα έως 12 έτη κάθειρξη) και θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Οι ποινές ήταν αναμενόμενες, καθώς άλλοι 13 κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών είχαν ομολογήσει την ενοχή τους στο τέλος Μαρτίου, ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης είπαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι είναι μεταξύ των 47 συλληφθέντων στην επιχείρηση «Καθαρίστε τη Σλοβενία» (Clean up Slovenia), τη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά τον εντοπισμό από την ιταλική αστυνομία κρυσφήγετου με 17 τουφέκια, 19 περίστροφα, 700 τεμάχια πυρομαχικών και 4,3 κιλά πλαστικής εκρηκτικής ύλης.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εξάρθρωσης του καρτέλ βρέθηκαν και εντοπίστηκαν 35 κιλά ναρκωτικών.

Σε ξεχωριστή δίκη, οι αρχηγοί του δικτύου λαθρεμπορίου όπλων, που αποτελούσε μέρος του καρτέλ, καταδικάστηκαν σε τρία έως οκτώ χρόνια φυλάκιση στα μέσα Ιουλίου.

Οι τρεις από τους φυλακισθέντες ήταν μεταξύ των οκτώ που καταδικάστηκαν σήμερα και για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

(Φωτογραφία αρχείου)