Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αυστραλία ενώ συμμετείχε σε διαγωνισμό για την κατανάλωση lamingtons, των πιο γνωστών αυστραλιανών σοκολατένιων κέικ με καρύδα.

Η 60χρονη έπαθε σπασμούς κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού σε ξενοδοχείο του Κουίσνλαντ, ενώ η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα της Αυστραλίας.

Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να καταναλώσουν όσο περισσότερα κέικ μπορούσαν.

Στην 60χρονη έγινε προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης αλλά χωρίς αποτέλεσμα, έτσι λίγο αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με τους παριστάμενους, η γυναίκα είχε βάλει ένα ακόμα κέικ στο στόμα της όταν άρχισε να δείχνει να δυσκολεύεται.

Το ξενοδοχείο Beach House Hotel σε ανάρτησή του στο Facebook εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους της 60χρονης και τις ευχαριστίες του στην υπηρεσία ασθενοφόρων για την «άμεση κι επαγγελματική ανταπόκριση σε αυτό το τραγικό περιστατικό».

Οι διαγωνισμοί φαγητού είναι δημοφιλείς εκδηλώσεις την Ημέρα της Αυστραλίας, εθνική γιορτή για την άφιξη των πρώτων Ευρωπαίων στη χώρα, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Οι συμμετέχοντες κερδίζουν βραβεία για την κατανάλωση των περισσότερων κέικ, πίτας, χοτ ντογκ και άλλων φαγητών σε ορισμένο χρόνο.